Тумбаковић: Имамо велики мотив да одемо на Европско првенство

БЕОГРАД: Имамо велики мотив и жељу да победимо Шкотску и први пут под именом Србија одемо на ЕУРО, изјавио је селектор Љубиша Тумбаковић.
lj
Фото: Youtube Printscreen

"Никад није лакше играти без публике него пред пуним трибинама, ми ћемо сада бити хендикепирани, али како нама, тако и нашем противнику. Имамо велики мотив да се пласирамо на Првенство Европе тако да та чињеница анулира и ове ствари које су виша сила због коронавируса", рекао је селектор Тумбаковић.

Он је додао да је притисак нормалан јер је улог велики.

"Играју финалисти баража, Србија као самостална држава никад није била на првенству Европе, Шкоти нису били учесници још од 1992. године. И ако је, нама условно речено, оптерећење што играмо као домаћини, Шкотима је можда оптерећење управо то да су они домаћини првенства Европе на којем можда неће учествовати. А ко више жели и чији је мотив већи показаће се на терену. Концентрација мора бити на високом нивоу".

Шкоти, како каже немају Халанда као Норвежани, али имају веома добар тим.

"Имамо једну димензију о шкотском фудбалу која није реална. Они имају посебну традицију, живе за фудбал, имају дерби који садржи посебну димензију. Имају они квалитет, имају и вансеријске играче, типа Робертсона који је можда и најбољи на тој позицији у свету. Тешко примају голове, веома су чврсти и дисциплиновани. Немају индивидуални квалитет типа Халанда, али имају компактност, карактер који је веома изражен, упорност, жељу. И све ће то показати вероватно у Београду. О детаљима игре, то су уско стручне ствари, наш скаутинг је све одрадио. Ми желимо да нама буде угодно против једног таквог противника и све урадимо да се ми питамо", закључио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести