Удовичић уручио спортску опрему фудбалским клубовима у Јамени и Моровићу

ШИД:  Министар спорта и омладине Вања Удовичић посетио је данас Јамену и Моровић, где је фудбалским клубовима уручио спортску опрему, фудбалске лопте...
Udovičić uručio sportsku opremu fudbalskim klubovima Foto: Tanjug/ Tara Radovanović
Фото: Удовичић уручио спортску опрему фудбалским клубовима Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

"Локални клубови су ослонац и покретач врхунског спорта. Знамо да кроз овакве спортске клубове и у раду директно са њима помогнемо, да оживе, да окупе што већи број деце, да из овог извучемо квалитет да би могли и велики, професионални клубови да се надају једној здравој бази која долази управо из оваквих средина", изјавио је Удовичић, током посете Фудбалском клубу "Јединство", у Мировићу, у Општини Шид.

Са представницима Општине Шид, министар Удовичић је разговарао и о реконструкцији спортске хале у Шиду, која, како је рекао, представља и највећи проблем тог града.

"Жао ми је што у овом тренутку нисмо у динамици да испоштује о одређене рокове, али спортска хала је ушла у програм "Србија 2025" и као један од капиталних спортских објеката који треба да чине базу развијања Општине Шид, али и целокупног региона и центар развоја спортског туризма", рекао је Удовичић.

Похвалио је то што је Општина Шид издвојила значајна средства за развој рекреативног школског спорта.

Осим ФК "Јединство" у Мировић, министар Удовичић посетио је и ФК "Граничар" у Јамени, где је, такође, уручио фудбалске лопте. Он ће посетити и ФК "Планинац" у Ривици.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести