clear sky
6°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(УЖИВО) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ВОЈВОДИНУ У ФИНАЛУ КУПА СА 2:1, Вукановић у надокнади времена смањио предност (ВИДЕО)

21.05.2024. 19:06 22:20
Пише:
Фото: Ф. Бакић

Фудбалери Црвене звезде победили су са 2:1 Војводину у финалу Купа Србије на стадиону Лагатор у Лозници.

Крај утакмице

90+8 минут: Алекса Вукановић је смањио на 2:1 одличним поготком и дао наду Новосађанима.

90. минут: Игра се надокнада од девет минута.

82. минут: Нема среће Шериф Ендиај, опет је погодио на асистенцију Иванића, али после дужег већања у ВАР соби пресуђено да је опет био офсајд, тако да је остало 2:0 за Звезду. .

78. минут: Нова шанса за Радуловића, али је Глазер одбранио.

70. минут: Неда се Војводина. Андрија Радуловић је могао да "закува" финале, али је промашио зицер са седам метара и послао лопту преко пречке.

66. минут: Звезда води са 2:0. Стрелац је Спајић на асистенцију Хванга из корнера. .

 

62. минут: Погодио је Букари, али је свиран офсајд. Но, ипак је ситуација проверена у ВАР соби и на крају је пресуђено да је био офсајд.

54. минут: Нови прекид због судара Царевића и Спајића, односно интервенције голмана Војводине директно у главу дефанзивца Звезде. Prеthodno, Хванг је убацио лопту пред гол Новосађана. Дуго се указивала помоћ Спајићу, изашао је потом, али се и вратио убрзо. Офсајд, на крају, свиран.

52. минут: Настављена је утакмица.

 

47. минут: Утакмица је прекинута, јер су навијачи Црвене звезде убацили на терен гомилу папирних трака, ка голу Војводине, а том приликом су и повредили голмана Царевића.

Почело је друго полувреме

Крај првог полувремена

45+2. минут: Покушао је Сери соло продором, прошао је покрај Мијаиловића и шутирао са 20 метара, али је за неколико центиметара промашио.

45. минут: Игра се надокнада од пет минута

40. минут: Поново је дала гол Звезда Стрелац је Шериф Ендиај.Звезда је дала и други гол, стрелац је Ендиај, Новосашани су нокаутирани за два минута. Родић је асистент. Међутим после дужег прегледа у ВАР соби и офсајда гол је поништен

37. минут: Црвена звезда је прва стигла до гола. Стрелац је био Мирко Иванић.Казнили су експресно црвено-бели Новосађане за промашај минут раније - Ендиај је одиграо главом у срце казненог простора где се Ивани најбоље снашао и донео предност екипи Владана Милојевића.

 

35. минут: Најизгледнија шанса Војводине, Михаило Ивановић је шутирао, али није успео да савлада Глазера. Одбила је Војводина налете Звезде, Ивановић се нашао на 11 метара од гола Глазера, међутим, његов ударац је изблокиран.

30. минут: Окршај између Дефанзивац Војводине је зарадио жути картон због рвачког потеза у дуелу са нападачем Звезде. Са обе руке ухватио је Црномарковић Ендиаја за врат, оборио га, потом је дошло и до чарки ове двојице. Заслужено играч Воше добија јавну опомену за овај старт.

24. минут: Ударац је опробао и Хванг са дистанце, одбранио је Царевић

23. минут: Ударац Хванга зауставио је Царевић после чега је уследила муњевита контра Новосађана. Сери је дуго вукао лопту, имао је саиграча десно међутим оклевао је и закаснио са пасом па је обећавајућа прилика Новосађана пропала.

19. минут: Одмах након прилике Вукановића са самог почетка Звезда је преузела све конце игре и контролише утакмицу. Неколико шанси нису искористили Београђани, Воша се одбранила у критичним ситуацијама и чини се преживела најгоре, за сада.

13.минут: Нова шанса за Звезду, у изгледној прилици је био Букари. готово да је имао савршену прилику након трка по десној страни - поново је Ганиајц био непрецизан. Шутирао је у контра страну и све промашио. Веики притисак Звезде.

10. минут: Неколико врло критичних ситуација по Вошу сада. Звезда је претила преко Иванића, Воша се тада одбранила но убрзо је стигао нови талас напада Звезде али и низ дефанзивних реакција Новосађана испред гола Царевића.

7. минут: Велиак прилика за Звезду - упропастио је Букари. Врло лоше је шутирао офанзивац Звезде на пас Иванића је пробио по левој страни и програо Букарија. Ганијац није имао никога испред себе, поред себе, али је био врло непрецизан.

4. минут: Главни судија меча, Милан Илић је у 4. минуту меча прекинуо утакмицу због дима на терену проузрокованог бакљадом. Убрзо је меч настављен.

3. минут: Борба је на свакон педљу терена од старта, Савићевић и Петровић су снажно кренули на Ендиаја. Центарфор Звезде изнудио је прекршај. Војводина прети преко Серија и Вукановића, потоњи је изашао сам пред Глазера, искоса је додуше био, па му је Израелац телом ушао у шут и спасио свој тим.

Почела је утакмица

 

 

Погледајте кореографије навијача оба тима пред почетак утакмице:

 

Састави

Црвена звезда: Глазер - Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић - Хванг, Стаменић - Букари, Иванић, Олањинка - Ендиаје.

Војводина: Царевић - Лазаревић, Црномарковић, Кораћ, Ђорђевић - Петровић, Савићевић - Ивановић, Зукић, Сери - Вукановић.

Милан Илић дели правду. Илићеви помоћници биће Александар Марјановић и Марко Ђуричић, док је за четвртог судију одређен Марко Ивковић. Делегат на финалу Купа Србије биће Раденко Стевовић, посматрач Драган Радуловић, а у ВАР соби седеће Лазар Лукић и Павле Томић. Илић је ове сезоне већ водио један дуел између ове две екипе одигран 25. новембра прошле године у Новом Саду који су гости из Београда добили 2:1.

Навијачи Војводине спремили кореографију

 

Војводина игра добар фудбал са тренером Божидаром Бандовићем, што је показала и у недавном међусобном дуелу са Црвеном звездом у Новом Саду (0:0). Тачно је да је шампион био растерећен и да је Милојевић прошарао тим, али суштина је да су дешавања на терену напумпала самопоуздање екипе коју одлично води рођени Никшићанин.

Евентуаални трофеј Војводини не би донео само славу него и велику корист и испуњење сна многих генерација играча и навијача – учешће у групној фази УЕФА такмичења! Лига конференције била би минимум, уз шансу да се дође и до Лиге Европе.

 

 

Звезда дочекује финале свежа, у добром ритму и са улогом потпуног фаворита. Милојевићев систем рада даје резултате, уз неминовност да тим који је под његовом командом дошао до основног циља мора да буде прилично ремонтован за наредну сезону. Титула је освојена, у финалу се јури дупла круна, једино што још недостаје Милојевићу.

Терен у Лозници је у одличном стању.

 

Аутор:
Пошаљите коментар
ПОГЛЕДАЈТЕ УЗАВРЕЛУ АТМОСФЕРУ У ЛОЗНИЦИ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ између Војводине и Црвене звезде (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ УЗАВРЕЛУ АТМОСФЕРУ У ЛОЗНИЦИ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ између Војводине и Црвене звезде (ВИДЕО)

21.05.2024. 18:53 21:26
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ВОША ПОЗИВА НАВИЈАЧЕ У ЛОЗНИЦУ НА ФИНАЛЕ КУПА Окупљање у Лиманском парку између 14 и 15 часова

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ВОША ПОЗИВА НАВИЈАЧЕ У ЛОЗНИЦУ НА ФИНАЛЕ КУПА Окупљање у Лиманском парку између 14 и 15 часова

21.05.2024. 14:11 14:22
ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ВОШЕ пред финале Купа против Звезде! Замолили су НАВИЈАЧЕ за само једну ствар (ФОТО)

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ВОШЕ пред финале Купа против Звезде! Замолили су НАВИЈАЧЕ за само једну ствар (ФОТО)

20.05.2024. 16:48 16:53
У УТОРАК У ЛОЗНИЦИ ФИНАЛЕ ФУДБАЛСКОГ КУПА СРБИЈЕ: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА: Новосађани на фону пролећног низа

У УТОРАК У ЛОЗНИЦИ ФИНАЛЕ ФУДБАЛСКОГ КУПА СРБИЈЕ: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА: Новосађани на фону пролећног низа

 Упркос оствареном циљу пласманом у финале, фудбалери Војводине, заједно са члановима стручног штаба, али и управе клуба, не крију намеру да у уторак у финалној утакмици са Црвеном звездом искораче и до победничког трофеја.
19.05.2024. 15:47 15:51