Влаховић: Да не будемо само учесници на Европском првенству

Српски репрезентативац Душан Влаховић изјавио је да, после пласмана на Европско првенство, да не би волео да наш тим у Немачкој буде само још један учесник.
1
Фото: ТАЊУГ/ НЕМАЊА ЈОВАНОВИЋ

- Имамо јако квалитетну екипу и сигурно смо могли да ово решимо раније. На крају, најбитније је да смо се пласирали на Европско првенство и требало би, као што је Дућа Тадић рекао, да нам ово постане навика. Имамо квалитет, имамо добру екипу. Не треба да будемо само учесници, него да идемо на велика првенства као екипа коју дурге репрезентације гледају као доброг и великог ривала - рекао је Влаховић.

Зна и шта Србији недостаје да би до тога стигла.

- Потребно нам је пре свега искуство. Играш једно првенство, па прескочиш друго, па играш једно, па прескочиш два. Ово ће нам дати контунитет. Имамо младу екипу пре свега. Најпотребније нам је искуство. Да знамо када треба да се затворимо, када да нападнемо, све то долази са искуством. Имамо озбиљног селтектора, старије играче који имају озбијне каријере и играју већ дуго заједно, ми се трудимо да од њих покупимо што више - додао је Влаховић.

Није испрати опреокрет Бугарске.

- Не знам, ја сам се загревао. Фудбал је чудна игра и пукле су две контре, они су постигли два гола, били су јако ефикасни. Честитам им на доброј утакмици. Али ја бих је што се каже бацио у заборав. Јесмо ми на Еуру после 24 године, али ја се лично не задовољавам тим стварима. Надам се у Немачкој да ћемо направити нешто - пун је наде Влаховић.

Није се узнемирио када су Бугари повели.

- Не, када смо примили други гол, ја сам, пошто играм напред, био окренут према целом терену, видео сам лица саигача, моментално смо почели да се бодримо, да један другом говоримо да је време да покажемо да смо екипа, да говоримо да је сада моменат за то, да можемо да се извучемо изове ситуације. Нисмо ни знали који је резултат у утакмици Мађарске и Србије, нисмо обраћали пажњу. Било је само: хајде да се вратимо, да видимо шта можемо и где смо - објаснио је Влаховић.

Да ли некога прижељкује на жребу?

- Не размишљам о томе. Ако желиш да направиш резултат мораш да играш против добрих репрезентација. Ако желимо да покажемо да смо озбиљна репрезентација, а не само да причамо, морамо да побеђујемо и против доказаних екипа. Ко нам западне, спремићемо се и даћемо све од себе. Ако нас неко и тако победи значи да је бољи, пружимо руку и честитамо. Али када смо прави – много је тешко против нас - закључио је Влаховић.

B92

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести