Војводина немоћна и у Лучанима

Ношени великим мотивом и жељом за победом која би им омогућила реалну шансу за пласман у квалификације за Лигу Европе, фудбалери Младости су од самог старта кренули изузетно офанзивно.
Matic Bojan/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Бојан Матић

Припретили су већ у 14. минуту, када је с полудистанце добро шутирао Радивојевић, али се квалитетном одбраном истакао голман Војводине Никола Симић. Наставили су Лучанци са атацима, да би се у 23. минуту изненада прилика указала Тумбасевићу, који је упутио ударац, а Симић поново одбранио.

Напади домаћина исплатили су му се у 30. минуту, када је на ивици шеснаестерца оборен Лековић. Играчи Војводине су сматрали да је фаул био ван казненог простора, али њихово мишљење није делио судија Николић, који је показао на белу тачку. Симић је прочитао ударац Пејовића, бацио се на праву страну, али је шут био и јак и прецизан.

После три минута игре у наставку, Младост је повела са 2:0. Практично први напад довео је домаћина до новог једанаестерца. На десетак метара од гола пао је Павловић, био је поред њега Саничанин, а близу је био и судија Николић који је показао „на креч“. Поново је био прецизан Пејовић и то на идентичан начин. Шут у исти, леви угао, Симић је био на лопти, али су јачина и прецизност ударца пресудили.

И таман када се учинило да Војводина може да парира и успостави равнотежу, севнула је контра Младост. Лековић је утрчао у шеснаестерац, сјајно центрира до Радивојевића, који је преварио  Симића и повисио на комотних 3:0.

У 68. минуту виђена ке напокон и једна добра акција Новосађана. Почео ју је Нешковић, који је проналашао Ђурића, а овај је одлично у казненом простору упослио Митошевића. Искусни везни фудбалер је добро шутирао, а домаћи фубалери у последњем тренутку успели да избаце лопту у корнер. Труд се играчима Војводине исплатио у 75. минуту, када је Нешковић одлично утрчао у голмански простор, а након старта домаћег играча Јовановића, судија је и трећи пут показао на пенал. Сигуран реализатор најстроже казне био је Бојан Матић. То је, међутим, било довољно само да се ублажи трећи узастопни пораз црвено-белих.

Борис Зеленбаба (РТВ Војводина)

Младост - Војводина 3:1 (1:0)

ЛУЧАНИ: Стадион Младости, гледалаца: 300, судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Пејовић (оба из пенала) у 30. и 48. и Радивојевић у 57. за Младост, а Матић (из пенала) у 75. минуту за Војводину. Жути картони: Бојић, Андрић, Милошевић и Тумбасевић (Младост), а Митошевић (Војводина).

МЛАДОСТ: Росић 6, Андрић 6,5, Пејовић 6, Милошевић 6, Лековић 7, Тумбасевић 6,5 (Пешић -), Павловић 7, Јовановић 6, Бојић 7 (Синђић), Радивојевић 7,5, Бојовић 6,5.

ВОЈВОДИНА: Симић 6, Деветак 5,5, Веселиновић 5,5, Граовац 5, Саничанин 5, Митошевић 5,5, Месаровић 5 (Ђурић 5,5), Нешковић 6, Гојков 5,5 (Срећковић),  Матић 5,5, Ђуричин 5,5 (Зукић 5,5)  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести