Војводина у суботу на „Карађорђу” игра с Младости: Статистика не оптерећује Новосађане

Стадион „Карађорђе“, у години када обележава 100 година од како постоји, у суботу отвара капије свима онима који би желели да фудбалерима Војводине пожеле срећан и успешан старт у пролећњем делу суперлигашког такмичења.
fudbal
Фото: ФК Војводина

Управа клуба одлучила је да за Вошину утакмицу 20. кола, коју игра с Младости из Лучана,  улаз на трибине буде бесплатан.

Трећи тренер Новосађана у сезони Божидар Бандовић, у сусрету с новинарима најавио је отворену и на нападачком опредељењу засновану игру.

- Војводина ће деловати нападачки, без обзира на противника и на терен на ком се утакмица игра – категоричан је Бандовић. – То подразумева и високо постављену последњу линију одбране, што супарницима олакшава могућност развоја противнапада. Према томе, упоредо с припремом нападачког стила, истим интензитетом смо се задржали и на припреми одбране сопственог гола. Сувише голова је тим примио у 19 јесењих сусрета, готово највише у лиги, што колективу који претендује на висок пласман не приличи. Спремни смо за искушења која следе, играчи су одлично радили на припремама и, без обзира на квалитет и искуство лучанског тима, на нашем стадиону ми се питамо.

Подсећање на претходне утакмице истих противника, у којима је Младост умела да помрси Вошине планове, није поколебала тренерово размишљање.

– Од играча увек тражим да не размишљају ни о резултату, ни о традицији. Фокус је на нашем раду, на реализацији тактичких замисли и разговорима како и шта би требало да урадимо на путу ка циљу. Никако не треба да се оптерећују статистиком, наслеђем било чега, или грешке из претходног периода. То ми је жеља. Уз неопходно стрпљење, без присуства било каквог притиска условљеног императивима, резултат не би требало да изостане. У спорту је потребан и ризик који прате грешке, али морамо да идемо напред како бисмо добили утакмицу.

Задовољан што је управа задржала јесење издање тима, имао је само речи хвале за појачања у зимској паузи.

– Новајлије су се врло брзо адаптирале на средину и њене захтеве - цени тренер Војводине. – То су све искусни играчи, развијеног карактера, који могу да подигну ниво наше игре. Спортски сектор је завршио значајан посао у прелазном року и верујем да ћете се врло брзо у то и уверити.

Бандовић је, на крају, потврдио да има стартну поставу, али да ће с објавом сачекати до почетка утакмице, која на "Карађорђу" у суботу почиње у 15 часова, уз ТВ пренос на каналу Арена спорт 8.

Л. Бакмаз

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1155
Најновије вести