Воша гост Чукаричког: Тачка на одлазећу, слабу сезону

У последњем колу плеј-офа фудбалске Суперлиге, екипи Војводине у недељу следи гостовање на Бановом брду, где ће их угостити Чукарички.
Vojvodina-Cukaricki/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Моменат из сусрета између Војводине и Чукаричког

Хоће ли Новосађани завршити првенство на седмом или осмом месту, што су једине преостале опције, потпуно је ирелеватно, јер сезона за њима свакако заслужује слабу оцену. Црвено-бели су били далеко испод реномеа и традиције клуба, још даље су остали од европске сцене, па такмичарску годину ваља што пре да забораве. Наравно, треба извући и одређене поуке у смислу тога какве грешке више не требају и не смеју да се понаве, али о томе ће, убеђени смо, бити речи у времену које следи.

- Не бих да упирем прстом у никога, иако сви знамо да је од старта првенства било лоше - рекао је шеф стручног штаба новосадског суперлигаша Радован Кривокапић. - Са својим стручним штабом и људима који раде у клубу, успели смо да колико-толико амортизујемо такву ситуацију и уђемо у плеј-оф, за који су много били сигурни да је немогућа мисија.  Ето, ако нешто треба упамтити из сезоне која полако остаје иза нас, то би могао да буде период када смо улазили у доигравање, имали сјајну атмосферу у екипи и до циља стигли као група. То, међутим, не сме да буде циљ овог клуба, јер он мора да се бори за излазак у Европу и трофеје и управо због тога, по завршетку утакмице с Чукаричким, требало би да сви заједно седнемо и да се направи план за будућност.

Најавио је Кривокапић да ће на Бановом брду у екипи бити још неких нових, младих лица.

- План је да одморимо играче који су на плећима изнели највећи терет. Уз то, због повреде не можемо са сигурношћу да рачунамо на Милојевића, прехлађеног Матића и Ђуричина, који се пожалио на повреду леђа. Видећемо још ко ће истрчати на терен, а намера ми је да већем броју омладинаца, што у стартној постави, што са клупе, укажем прилику да заиграју. Нешковић и Зукић су већ постали стандардни првотимци, а рачунам и на Топића, Савића, Јаковљевића и Бјековића.


Извештај после Чукаричког

Иако се не зна да ли ће остати на месту шефа стручног штаба и у наредној сезони, Радован Кривокапић има одређене идеје у вези са тим којим играчима се треба захвалити на сарадњи овог лета.

- После утакмице са Чукаричким, надлежнима у клубу поднећу извештај и дати своје мишљење. Не водим политику клуба и има ко је задужен за то, али очекујем да ће у блиској будућности доћи до разговора и заједничког решења које ће бити најбоље за Војводину. У овом тренутку, тешко је рећи ко треба да оде, јер има много фактора који утичу на то. Надам се само да ће Војводина бити много јача, квалитетнија и боља - истакао је Кривокапић.


Потом је млади стручњак рекао и да је, приликом проглашавања најбољих играча и тренера Суперлиге, био у неформалном разговору с представницима “брђана”.

- Сазнао сам да и они планирају да на терен изведу млад састав. Потрудићемо се да дођемо до прве победе у плеј-офу и верујем да ће играчи бити спремни и орни да покушају да остваре такав наум. После тога нам следи летња пауза и желим свим играчима да поручим да се добро одморе и да се на прозивку за нову сезону врате решени да нам се оваква сезона више никада не понови, односно да наредна буде много боља и успешнија - нагласио је Радован Кривокапић.

Сусрет Чукарички - Војводина игра се у недељу од 19 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.5863
Најновије вести