Завршен турнир у малом фудбалу „Трофеј Ново Село”: Фортуна чврста попут метала

Не само зато што су у имену своје екипе Фортуна Сукур Метал имали реч „фортуна“, већ су заиста били најбољи и заслужено им је припао победнички пехар бечејског турнира у малом фудбалу - Трофеј Ново Село 2021.
Finalisti bečejskog turnira u malom fudbalu Trofej Novo Selo 2021.
Фото: В. Јанков

Уосталом, то се и очекивало, јер су у својим редовима имали неколико играча КМЛ Бечеј 2003, који се ове године вратио у футсал елиту. Додамо ли да су у полуфиналу победили екипу Рибарница Трики и Чајкини асови резултатом 2:0 (1:0), а у финалу Блу Мун, чак, са 7:1 (3:1), онда је сваки даљи коментар сувишан. Финалиста Блу Мун је у полуфиналу са 4:2 (0:2) победио Ауто сервис Кудрић из Бачког Градишта, који су у борби за треће место савладали Рибарницу Трики и Чајкине асове са 5:0.

На завршном церемонијалу победнички пехар и новчану награду од 80.000 динара примио је спонзор екипе Јово Сукур. Поред пехара, које је даривала Канцеларија за младе општине Бечеј, другопласирана екипа је инкасирала 40.000, а трећепласирана 20.000 динара.

За најбољег играча турнира проглашен је млади Лука Божичић из екипе Блу Мун, први стралац са осам постигнутих голова је, као и лане, Булетин Дурмиши из победничке екипе, а пехар за најсигурнијег голмана припао је његовом саиграчу Сави Вадаском. Робне награде уручене су и дамама које су узеле активно учешће на турниру, јединој играчици Мирјани Димитријевић и судији Ивани Тубић, као и најстаријем играчу Данијелу Барни.

- Захваљујем се свим екипама на одзиву, али и љубитељима фудбала на подршци са стране. Захвални смо Канцеларији за младе општине Бечеј, која је обезбедила пехаре и новчане награде. Убеђен сам да ће наредног турнира бити још жешћа конкуренција - рекао је у име организатора Ото Барта.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести