Жиру о учинку без гола на СП: Целу каријеру ме критикују

ПАРИЗ: Први центарфор фудбалске репрезентације Француске Оливије Жиру каже да су га критике увек мотивисале да буде бољи и да сада, када је шампион света, са задовољством жели да их чује након што није шутнуо у оквир гола на Мундијалу у Русији.
ziru, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Нападач Челсија је само седам пута шутирао на противнички гол, ниједном није био ни близу гола, али је радио одличан посао у другим сегментима, што је посебно истакао селектор Дидије Дешан и стао у његову одбрану од критичара.

"Целу каријеру сам, како да кажем, суочен сам потешкоћама и покушавам да их пребродим. Мотивишу ме да будем бољи, одлучнији, посвећенији, али није лако. Фудбал је тежак, а људи само виде лепу страну. Напорно смо радили за овај успех и срећан сам што сам првак света", рекао је Жиру на великом дочеку у Француској, а преноси агенција Ројтерс.

Ништа мање критика није добио ни у Челсију откад је у јануару стигао из градског ривала Арсенала и постигао само пет голова на 18 утакмица.

"Критике добијам и у Француској. Нисам дао гол на Светском првенсву, али сам добио много порука подршке. Многи виде који је мој посао", додао је он.

Жиру има солидну статистику у дресу репрезентације јер је постигао 31 гол на 81 мечу.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести