Зукић о мечу са Металцем: Пенал био чист као суза

НОВИ САД: Бодови у првенственом дуелу фудбалера  Војводине  и Металаца припали су гостима, по принципу „није коме је намењено, већ коме је суђено“.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Новосађани су желели да се рехабилитују после пораза у Куп сусрету с Партизаном, нису, у крајњој линији, одиграли лошу утакмицу, али им је у нападу недостајало више концентрације, па и спортске среће, да стигну до предности. Када то они нису учинили, Металац је у томе успео и стигао, головима Цветковића и Престижа, до важне победе (2:1).

Велико је питање како би се утакмица развијала да је у 4. минуту судија Милан Илић  „стиснуо петљу“ и показао на белу тачку у корист Новосађана. У прилици је био Дејан Зукић, ногом га је ударио и оборио голман Савић, а арбитар је показао да је лопта у гол-ауту и да припада  гостима. Нема ни најмање дилеме да је пенал био чист као суза.

- Нашао сам се у стопостотној прилици када ме је голман ударио - објаснио је Зукић. - После старта Савића, нога ми је отекла, прекршај је био евидентан, али се судија није огласио. Арбитар ми се касније извинио након што је на снимку видео тај тренутак, али је слаба вајда била од тога.

Ипак, од тог извињења судије Илића и признања грешке, Новосађани, као ни сам играч, немају баш ништа. Уместо раног вођства, домаћи играчи су се мучили с реализацијом, иако су константно нападали, док су се гости умешно бранили, чекали и дочекали своју шансу и на крају стигли до победе.

- Видели сте све и не желим да било шта коментаришем – рекао је после меча  тренер Војводине Ненад Лалатовић. - Сео сам на клупу, нисам пуно устајао и не желим да било шта додајем. Једино што бих могао да доживим је то да поново будем кажњен.

И у другом полувремену  је домаћин атаковао, али је циљ два пута погађао његов ривал. Најпре је Цветковић искористио лошију интервенцију Бралића, Немања Човић је у 88. минуту изједначио, да би затим необјашњиво сам у казненом простору домаег тима  остао Престиж и ударцем главом свом тиму донео славље.

У среду на програму је дуел између београдских и новосадских црвено-белих, на стадиону „Рајко Митић“. Наравно, велики фаворит у тој утакмици је актуелни и будући првак Србије, док Воша у окршај може да уђе потпуно растерећено.

Колико би то могло да јој евентуално донесе, тешко је и за претпоставити, јер Звезда има доминантну екипу у домаћем фудбалу, скоро идеални скор после 33 одиграна првенствена кола и нема никакве сумње да ће то настојати да потврде и у утакмици са Војводином.

Војводина  је у мечу са Металцем пропустила прилику да одмакне Чукаричком на четири бода предности у трци за треће место. Иза ње су остала два везана пораза код куће и тешко је нагађати може ли да  изненади шампиона. Наравно, фудбал уме да буде непредвидив, не мора увек да тријумфује фаворит, па и Воша треба да верује да на Маракани може да оствари добар резултат.

        А. Предојевић

Човић: Незаслужен пораз

Немања Човић донео је наду Војводини у 88. минуту да ће освојити макар бод, али се то није догодило.

– Наивно смо примили голове, ми смо стварали шансе а они су погађали. Зато и тврдим да крајњи резултат није праведан. По мени, били смо бољи ривал, а ова утакмица мора да нам представља мотив више да победимо у свакој наредној – рекао је Човић.

Војводину у наредном колу очекује гостовање Црвеној звезди.

– За нас је дуел с Црвеном звездом попут сваке друге утакмице. У њему ћемо да се суочимо с великим изазовом, али сам убеђен да ћемо показати право лице. Немамо шта да изгубимо, напротив, можемо само да добијемо – додао је Човић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести