Звезда ремијем у Лиги шампиона

Фудбалери Црвене звезде други пут узастопно пласирали су се у Лигу шампиона, и још једном показали да су екипа која зна да се такмичи, како да оствари своје циљеве.
zvezda jang bojs, fonet
Фото: FoNet

У не претерано лепој утакмици, против Јанг бојса, наш тим је тачно знао шта је хтео и то је и остварио. Иако је у последњих десетак минута било напето, ипак није било хладнох туша и остало је задовољавајућих 1:1. Тако, поред прилике да се измери са најјачим европским тимовима, екипа Владана Милојевића остварила је значајан финансијски добитак, самим пласманом инкасирали су око 20.000.000 евра. Одлична подлога за нове успехе црвено-белих.

Наш тим је дефанзивно кренуо утакмицу против швајцарског ривала, после 2:2 из првог меча. Из контранапада изабраници Владана Милојевића долазили су до изгледних ситуација. Јанг бојс је имао иницијативу, али није успевао ништа значајније да уради. Очигледна је била тактика црвено-белих да затворе прилазе свом голу, па ако из тога могу и више да извуку – још боље. Врло агилни су били Марин и Вукановић који су били константна претња за одбрану Швајцараца. На другој страни, навала Јанг бојса није могла да дође до изражаја јер су Кањас и Јованчић одлично покривали простор. У 20. минуту прва прилика за наш тим – Родић је шутирао са 18 метара – преко гола. Временом је наша екипа преузела иницијативу, деловало је да Швајцарци нису кадри ништа да ураде. Али, у 36. минуту Ебишер незгодно шутира из слободног ударца, а Борјан боксује лопту у корнер. Ипак, мало је то било од екипе која је жалила за победом после првог меча, и била убеђена да је бољи тим. Црвена звезда је играла таман онолико колико јој је требало, водила меч како њој одговара.

У наставку, гости су кренули офанзивније и одмах имали прилику преко Ебишера, на срећу преко гола. Наш тим је и даље форсирао спор темпо, чувао 0:0 који их води даље. Швајцарци су уместо штопера увели везног играча што је јасно говорило каква им је амбиција била. Свесни су у Јанг бојсу били да губе битку на средини терена и желели су да ту остваре превласт и опасније угрозе Милана Борјана. Умало да им се то исплати у 58. минуту, али грешку Звездиног голмана нико од ,,младих момака“ није казнио голом. Мало потом, опасан је и Лотомба, али замало преко гола. У 60. минуту – фантастична акција црвено-белих: Марко Марин је одлично на левој страни проиграо Родића, овај центрирао, а Родић главом сместио лопту у мрежу. Звезда је за корак била ближа Лиги шампиона. Од тада, наш шампион је био бољи тим, диктирао игру, на муке стављао швајцарског представника. Без много напора тим Владана Милојевића је остварио своје намере, потпуно неутрализовао грогираног противника. Али, онда невероватна неопрезност нашег тима. После корнера Јанко је остављен сам, шутирао смер лопти променио Бен и то је изједначење. Прилику да се искупи исти играч имао је мало касније, али је његов шут заустављен.

Али, то није скупо коштало црвено-беле и успели су да се пласирају у Лигу шампиона!

И. Лазаревић 

Црвена звездаЈанг бојс 1:1 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 52.000. Судија: Тејлор (Енглеска). Стрелци: Вукановић у 60. за Црвену звезду, а Бен (аутогол) у 82. минуту за Јанг бојс. Жути картони: Милуновић, Дегенек, Гобељић, Томане, Јованчић (Црвена звезда), а Цесигер, Оаро (Јанг бојс).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гобељић 6, Милуновић 6,5, Дегенек 6, Родић 7, Кањас 7, Јованчић 7, Гарсија 7 (Бен), Марин 8, Вукановић 7, Боаћи 6,5 (Томане 6,5).

ЈАНГ БОЈС: Ван Балмос 6, Соренсен 6, Цесигер 6 (Фаснахт 6), Луштенбергер 6, Јанко 6,5, Сијеро 6 (Сулејмани 6), Ебишер 6,5, Лотомба 6,5, Асале 6,5 (Оаро 6,5), Нсаме 6,5, Нгамале 6,5.

Фото: FoNet

ПЛЕЈ-ОФ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Црвена звезда - Јанг бојс    1:1  (први мерч 2:2)

Розенборг - Динамо (З)        1:1   (0:2)

Краснодар – Олимпијакос     1:2   (0:4)

 Данас

21.00: Ајакс -Апоел                       (0:0)

21.00: Клуб Бриж - ЛАСК               (1:0)

21.00: Славија - Клуж                    (0:1)

Брнабић: Свака част фудбалерима и стручном штабу Ц. Звезде

Премијерка Србије Ана Брнабић честитала је фудбалерима Црвене Звезде пласман у Лигу шампиона.

"Свака част фудбалерима и стручном штабу ФК Црвене Звезде! Другу годину заредом Лига шампиона у Београду!!!", написала је Брнабић на Твитеру.

Михајловићева честитала Звезди пласман у Лигу шампиона

Потпредседница Владе Зорана Михајловић честитала је фудбалерима Црвене звезде пласман у Лигу шампиона.

"Искрене честитке Црвеној звезди на пласману у још једну, другу заредом, Лигу шампиона. Момци су показали како се бори за свој тим - храбро и одговорно, шампионски!", навела је она у саопштењу.

Михајловићева, која председава Координационим телом за родну равноправност, истакла је да ће ова институција наставити сарадњу са Црвеном звездом у борби против насиља над женама.

"Успешну сарадњу коју смо започели у Лиги Европе пре две године, настављамо и даље, јер је насиље над женама огроман друштвени проблем који захтева ангажовање свих нас. Са стадиона "Рајко Митић" слаћемо поруку у Европу и свет да је насиље над женама недопустиво. Тако је било и синоћ против Јанг Бојса. Велика ствар је да у овој борби имамо наш најтрофејнији клуб уз нас, позивам и остале спортске клубове да се придруже акцији", навела је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести