Ана Дабовић: Свака од нас у репрезентацији игра са уживањем

БЕОГРАД: „Свака од нас у репрезентацји игра са уживањем и то су нам најлепши тренуци у каријерама, заједно смо неких десетак година и када има љубави и слоге, резулатат дође”, изјавила је кошаркашица Србије Ана Дабовић.
ФИБА/КСС/Ана Дабовић
Фото: ФИБА/КСС/Ана Дабовић

Србија је у Валенсији постала шампион Европе, а плејмејкер српског тима каже да је уживала у сваком мечу током ЕП.

"Тешко да могу да се слегну емоције, трудим се да уживам у сваком тренутку. То радим од када је почело првенство. Драго ми је што смо у шест утакмица имале шест победа и да је моје уживање само расло. Најлепши тренутак је било освајање европског злата поново. Славиле смо заједно са тимом, уживала сам, имали смо прелеп пут из Валенсије до Београда, врунац је био балкон", рекла је Дабовић Танјугу.

Каже да је кључ успеха у Валенсији било заједништво које се годинама негује у тиму.

"Свих ових година познате смо по томе да кад је најтеже, да ми покажемо највише. Тако је било сада. Као што је селекторка Марина Маљковић рекла - ми смо тим. Када сви радите заједно, када имате заједнички циљ, то мора да доноси добре резултате. То се показало још једном. На нашој страни је тимски дух, озбиљан рад и борба. Свака од нас у репрезентацји игра са уживањем и то су нам најлепши тренуци у каријерама. Заједно смо неких десетак година и када има љубави и слоге, резулатат дође. И то овакав резултат."

Дабовић истиче да је четврфинале са Шпанијом било ветар у леђа и за преостале две утакмице у борби до највишег степеника победничког постоља.

"На такмичењу се иде утакмица по утакмица, не гледа се много противник већ како ћемо да победимо и да одиграмо што боље. Свака победа зближи екипу и покаже неке наше озбиљне квалитета и ми верујемо више у себе. Тако смо ушле и у меч са Белгијом, а и против Француске".

Дуго лето за изабранице Марине Маљковић наставиће се и на Олимпијским играма у Токију, где ће бранити бронзу.

"Тренутно постоји засићење, али зато постоји план где имамо слободно времене, које свака од нас зна како да искористи, да се опорави и дође спремна за припреме за ОИ. Верујем да ће свака девојака дати све од себе да одрадимо те припреме, а онда и ОИ. Да будем искрена, ја желим само да мислим на ово злато, да се поносим и уживам", закључила је Дабовић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести