Анђушић: Са позитивном енегијом улазимо у квалификације

БЕОГРАД: Кошаракаш Србије Данило Анђушић изјавио је да национални тим у позитивном раположењу дочекује олимпијски квалификациони турнир у Београду.
andjusic
Фото: Youtube Printscreen

Изабраници Игора Кокошкова синоћ су имали последњу проверу пред квалификације за ОИ, а у хали "Александар Николић" пред навијачима побеђен је Мексико 81:77, који савладан и на Акрополис купу у Атини.

"Увек је лепо играти пред домаћом публиком и осетити и тај ветар у леђа са трибина. Драго нам је било што смо једну припремну утакмицу одиграли у дворани "Александар Николић". Није била иста утакмица као она у Грчкој, знали смо да ће бити другачије. Тамо смо их добили великом разликом, знали смо да ће они озбиљније изаћи на овај меч. Ми нисмо стартовали како треба, пре свега са енергијом. Они су погодили отворене шутеве и имали резулатат. У другом полувремену било је много боље. Имали смо разлику, на крају је досао и мали пад концентарције, алли битно је да смо добили утакмицу. Са позитивном енегијом улазимо у квалификациони турнир", рекао је Анђушић новинарима после меча.

Српски бек је упитан како изгледа процес уигравања тима, с обзиром на то да су се играчи у етапама прикључивали репрезентацији.

"Тешко је и то је нешто на шта морамо да се навикнемо од почетка. Доста играча се прикључило пре десетак дана, имали смо мало времена за тренинге и све ствари радимо у ходу. До турнира имао неколико дана и верујем да ћемо дићи форму и да ће то много боље изгледати у наставку", каже Анђушић.

Нападом српског тима синоћ командовао капитен Милош Теодосић.

"Много је лакше играти са таквим плејмејкером, Тео је један од најбољих у Европи на тој позциији деценију и више. Када дође Василије Мицић то ће изгледати сјајно, једва чекам да све сви прикључе, да сви будемо здрави и спремни за турнир".

Анђушић се осврнуо и на свој наступ у дресу Србије.

"Осећам се као ветаран, после толико година сам се вратио у репрезентацију. Све је другачије, ја сам искуснији. Увек је исти осећај и понос играти за своју земљу и то је оно што је најавжније", закључио је Анђушић.

Репрезентација Србије сутра улази у "балон", а квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре почиње 29. јуна.

У групи А, ривали репрезентације Србије биће Доминиканска Република и Филипини, док ће се у групи Б такмичити Сенегал, Италија и Порторико.

Само победник турнира ће обезбедити учешће на Олимпијским играма у Токију.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести