Ћус Матео: Поносан сам на своје играче, веровали су да могу до титуле

КАУНАС: Тренер кошаркаша Реала Ћус Матео изјавио је вечерас да је поносан на своје играче после победе над Олимпијакосом 79:78 у финалу Завршног турнира Евролиге, преноси шпанска Марка.
Jutjub/EUROLEAGUE BASKETBALL printskrin
Фото: Jutjub/EUROLEAGUE BASKETBALL printskrin

Реал је вечерас по 11. пут у историји клуба постао шампион Европе.

"Емоције су ми изузетно јаке. Поносан сам на своје играче, пре свега због тога што су све време веровали да могу до титуле, иако није било лако. Губили смо са 2:0 у серији у четвртфиналу. Нису нам давали велике шансе против Барселоне у полуфиналу, а ни против Олимпијакоса у финалу Ф4. Међутим, ми смо показали да смо екипа која се никада не предаје. Шта је кључ успеха? Ми смо тим који верује у себе", изјавио је Матео после меча.

Најефикаснији у екипи Реала у вечерашњем мечу био је Серхио Родригес, који је у финалу постигао 15 поена.

"Срећни смо и поносни. Били смо отписани, мало је било оних који су веровали да можемо до финалног турнира. Мало је било оних који су веровали да можемо да победимо Барселону, тако је било и пред Олимпијакос. Али, ми смо показали да смо борци, да се никада не предајемо", истакао је Родригес.

Победу Реала донео је Серхио Љуљ три секунде пре краја утакмице.

"Саиграчи и тренер су то омогућили, ја сам само преузео одговорност. Не могу да верујем да смо победили. Радили смо сјајно целе сезоне. Сада је време да прославимо. Ми смо Реал, а наш циљ је да увек победимо у оваквим утакмицама. Сви су одрадили свој посао", истакао је Љуљ.

Кошаркаш Реала Марио Хезона је навео да мадридски клуб увек има глад за победама.

"Мој менталитет је исти такав па сам се брзо навикао и срећан сам што сам добро одабрао екипу. Прво смо имали превише играча и сада их немамо довољно. Играо сам на свим позицијама у каријери и спреман сам на све. Нико на свету нема то што има Реал. То не говорим јер сам ту него су увек живи и увек се враћају и то се види када играч као ја који имам такве карактеристике кажем да је једноставно играти са оваквим људима", закључио је Хезоња.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести