Дончић одвео Словенију на Олимпијске игре

Кошаркашка репрезентација Словеније пласирала се на Олимпијске игре у Токију, пошто је вечерас у финалу квалификационог турнира у Каунасу савладала Литванију 96:85.
slovenija
Фото: ФИБА
Словенце је предводио фантастични Лука Дончић, који је забележио трипл-дабл: 31 поен, 10 скокова и 11 асистенција. Сјајни су били и Влатко Чанцар са 18 и Јака Блажић са 16 поена. Код Литваније је Арнас Буткевичијус убацио је 14, исто колико и Јонас Валачунас и Мантас Калнијетис, док је Емантас Бенџијус стао на 11.
Дончић је имао велику помоћ Влатка Чанчара који је убацио четири тројке када се ломило и када је ас Даласа био уморан.
Било је то у трећој деоници, у тренутку када се ломио меч, а Словенија отишла на двоцифрену разлику и повратка за домаћина није било.
Тако је Литванија остала без првог пласмана на ОИ од свог осамостаљења, а у Јапан се укрцале наше комшије први пут!
Словенија слави надреалног Луку Дончића и то у храму кошарке – "зеленој шуми" у Каунасу.
У фантастичном амбијенту крцате Жалгирио арене, пред 15.000 гледаца, славила је Словенија у правој шутерској клиници.
Да ће такав меч бити било је јасно од самог почетка, погађали су играчи обе екипе из свих позиција, али Литванци нису имали правог вођу као што јесте Словенија Луку Дончић.
Држао је Дончић Словенију у првом полувремену, које је завршено потпуним егалом, иако су већ тада гости наговестили тријумф двоцифреном разликом.
А онда рафална паљба саиграча Николе Јокића – Чанчара у наставку.
Изненадио је потпуно Литванце и оставио их у шоку одличним ролама у трећој и четвртој деоници, а баш је он ставио тачку на велику победу кошем минут пре краја.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести