Евролига: Незаустављиви Таварез срушио црвено-беле

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Реал Мадрида у 18. колу Евролиге. Сусрет је решен на крају треће и почетком четврте деонице, када је незаустављиви Таварез донео недостижну предност „краљевском“ клубу.
z
Фото: Crveno-beli nemoćni pred Madriđanima/ABA liga (D. Stjepanović)

Ситуација око Факунда Кампаца, али и веома добра форма Црвене звезде изазвале су врхунску атмосферу коју су навијачи Београђана направили почетком утакмице. Било је јасно да црвено-бели са њима, упркос изостанку Кампаца и Вилдозе, имају шта да траже против Мадриђана. Међутим, почетак сусрета није показао то.

Традиционално, Звезда је спорије ушла у сусрет, што је пре свих Таварез искористио и доминирао у уводним минутима. Делио је блокаде, постизао поене, крао лопте и још једном доказао зашто је један од најбољих играча у Европи на својој позицији. Прикључак за гостима држао је Недовић, који је експресно погодио две тројке и показао да ће његов тим и те како да се пита на овом дуелу.

Како је сусрет одмицао, Реал је бивао све сигурнији, па је после поготка Родригеза са дистанце први пут стекао и двоцифрено вођство. Када је било најпотребније, поново се указао Недовић. Убацио је још две тројке, смањио заостатак на минус седам, да би до одласка на велики одмор проиграо и Петрушев, за минус четири Звезде на полувремену. Такав заостатак био је прихватљив, с обзиром на то да је Реал имао и плус 14 у једном моменту.

На погон управо Недовића и Петрушева, црвено-бели почетком другог полувремена праве серију 8:0 и преузимају контролу, али не задуго. На крилима Мусе и офанзивних скокова Тавареза, Мадриђане поново хватају ритам и преокрећу резултат, а почетком четвртог квартала враћају и двоцифрено вођство.

Испоставило се да је то било пресудно да Реал оствари победу и нанесе Звезди девети неуспех у такмичењу.

В. М. П.

Црвена звезда – Реал Мадрид 59:79 (16:25, 18:13, 17:19, 8:22)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 8.000, судије: Латишевс (Летонија), Патернико (Италија), Травицки (Пољска).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд, Лазаревић 2, Митровић, Лазић, Добрић 11, Радуљица, Илић, Недовић 18, Марковић 5, Кузмић 6, Петрушев 17, Бентил.

РЕАЛ МАДРИД: Вилијамс-Гос 9, Козер, Абалде 2, Ханга 2, Хезоња, Родригез 5, Поарије 5, Корнели 12, Таварез 17 (12ск), Љуљ, Јабуселе 8, Муса 19.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести