Кошаркаши Црвене звезде после драме победили Макаби у Тел Авиву

ТЕЛ АВИВ: Кошаркаши Црвене звезде победили су у Тел Авиву екипу Макабија резултатом 89:86 (18:18, 26:16, 25:21, 20:31) у мечу 24. кола Евролиге.
k
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Црвена звезда је током треће четвртине неколико пута имала по 16 поена предности, али је на крају успела да у неизвесној завршници дође до победе. "Црвено-бели" су овим тријумфом прекинули серију од четири узастопна пораза у Евролиги.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Немања Недовић, који је постигао 28 поена, док је Лука Митровић додао 14, а Огњен Добрић 13. Код домаћих најбољих је био Вејд Болдвин са 38 поена, док је Бонзи Колсон додао 16.

"Црвено-бели" сада имају 11 победа и 13 пораза, док је Макаби остварио скор од по 12 тријумфа и пораза.


Ивановић: Играли смо добро 35 минута, напад је стао у завршници меча

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је вечерас да је задовољан победом, али је додао да није срећан због игре свог тима у последњих пет минута меча у Тел Авиву.

Фото: Јутјуб принтскрин/Душко Ивановић

Играли смо добро 35 минута, одбрана је била добра све време, напад је стао у завршници. Али на крају смо имали ипак добар напад у завршници и стигли до победе, рекао је Ивановић по завршетку меча у Тел Авиву.


Црвена звезда ће у наредном колу, 24. фебруара на свом терену дочекати Албу, док ће Макаби играти у Тел Авиву са Бајерном.

Кошаркаши Црвене звезде боље су ушли у меч, али је прва чевртина завршена нерешено - 18:18. Потом се играло поен за поен до резултата 23:23. Уследила је серија гостију за вођство 31:23. Кошаркаши Црвене звезде су наставили са добром игром, а у 18. минуту било је 40:30 за српског и регионалног шампиона. Гости су прво полувреме добили резултатом 44:34.

Црвена звезда је наставила са одличном игром и на старту треће четвртине, а гости су у последњи део меча ушли с вођством од 69:55 иако су у појединим тренуцима имали и по 16 поена предности. Макаби је у 34. минуту пришао на 10 поена минуса (73:63). Макаби је потом заиграо ангажованије, а права драма виђена је у финишу утакмице.


Недовић: Не знамо нормално да победимо утакмицу, увек имамо неку драму

Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић изјавио је да верује да ће вечерашња победа против Макабија помоћи тиму да "ухвати воз" за плеј-оф најквалитетнијег европског клупског такмичења.

Не знамо нормално да победимо утакмицу, увек имамо неку драму и због тога треба да се забринемо. Ја сам много бољи шутер од тих 23 одсто за три које имам и надам се да ћу сада ухватити ритам. Сада хватамо воз за Топ 8, рекао је Недовић, преноси званични сајт клуба.


Домаћи кошаркаши су на нешто више од два минута пре краја имали минус пет поена (76:81). Тренер Црвене звезде Душко Ивановић потом је затражио тајм-аут. Уследила је серија грешака кошаркаша гостију, а Црвена звезда је на 38 секунди пре краја имала само поен предности (83:82). Уследила је неизвесна пенал завршница, која је припала гостујућим кошаркашима. Црвена звезда је на крају победила 89:86.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести