Кошаркаши Меге почели са тренинзима у хали

БЕОГРАД:  Кошаркаши Мега Бемакса одрадили су данас први тренинг у хали "Mega Factory" после вишемесечне паузе због пандемије корона вируса.
Mega Bemaks Borac/Pavle Randjelovic i Jovan Gojkovic
Фото: Павле Ранђеловић и Јован Гојковић

Како је саопштио клуб, тренинг у хали одрађен је уз поштовање свих здравствених мера заштите.Од првотимаца Меге данас су тренирали Никола Мишковић, Андрија Марјановић, Лука Ашћерић, Марко Симоновић, Лука Церовина и Никола Танасковић.

Како се наводи, њима су се придружила појачања из ОКК Београда, међу којима је Александар Ланговић, који је ове сезоне играо на двојну лиценцу за "Клонфере“, а тренирали су и његови саиграци Карло Матковић, Михаило Јовичић и Марко Кљајевић.

Екипи су тренутно придружени и играчи из јуниорског погона Меге и то Михаило Мушикић, Лука Пауновић и Никола Ђуришић.

"Током трајања мера изолације, кошаркаши Меге су тренирали у кућним условима уз одговарајуце реквизите, све по специјалним недељним програмима који су добијали од кондиционог тренера Марка Секулића, а којима су одржавали активацију целог тела. Неки играчи су имали и могућност изласка у природу где су вожњом бицикла односно трчањем одржавали задовољавајући ниво кардиоваскуларног система", стоји у саопштењу.

Истиче се да су прве две недеље по окупљању екипе, кошаркаши су тренирали на отвореном на Ади Циганлији где су уз све потребне мере предострожности и заштите, имали тренинге са лоптом са циљем развоја индивидуалне технике, као и тактике, а такође су рађене вежбе на справама у циљу мишићне адаптације тела.

"Струцни штаб Мега Бемакса је направио план рада за наредни период где ће циљ бити индивидуални развој играча, а у зависности од одлуке о наставку или престанку такмичења у АБА лиги и Суперлиги, као и обавезним и препорученим здравственим мерама заштите, план рада ће бити ускладен", закључује се у саопштењу Меге.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести