Кошаркаши Србије почињу квалификације за ОИ

Кошаркаши Србије данас у Београду почињу квалификације за Олимпијске игре у Токију.
КСС/Плејмејкер нашег тима Василије Мицић
Фото: КСС/Плејмејкер нашег тима Василије Мицић

Турнир ће трајати до 4. јула, а изабраници селектора Игора Кокошкова налазе се у А групи са Доминиканском Републиком и Филипинима. У Б групи су Италија, Сенегал и Порторико. Прве две екипе из групе иду у полуфинале, а само победник турнира обезбедиће визу за Токио. Наша репрезентација први меч одиграће вечерас, од 20.15, против селекције Доминиканске Републике.

– Знамо зашто смо овде. Момци су мотивисани, орни и са великим узбуђењем чекамо утакмице које нам предстоје. Са нама није Никола Милутинов, он ради по свом програму. Уз репрезентацију је, али није у „балону“. На жалост, Бранко Лазић због здравственог стања није могао да настави рад са нама. Он је дошао овде са великом вољом и енергијом да ради, али, нажалост, није могао да настави – рекао је Игор Кокошков.

Плејмејкер Василије Мицић каже да у екипи влада добра енергија.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)


Репрезентација

Играчи који ће се борити за одлазак у Токио су: Милош Теодосић, Василије Мицић, Стефан Јовић, Данило Анђушић, Алекса Аврамовић, Огњен Добрић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Филип Петрушев и Бобан Марјановић.

Далибор Илић ће се придружити Николи Милутинову и они ће радити по индивидуалном програму до завршетка квалификационог турнира.


– Немамо никакве потешкоће, у ходу решавамо све изазове. Жеља је да што здравији уђемо у квалификације. Нисмо имали много времена за припрему овог турнира, тако да нећемо вероватно бити синхронизовани како бисмо били да смо имали више времена за рад. Драго ми је што се овако велики број играча појавио, што се осећа лепа и хомогена атмосфера. Нисмо имали много времена за уигравање, али верујем да ћемо да направимо добар посао – изјавио је Мицић.


Распоред уторак:

А група

Доминиканска Република – Србија     (20.15)

Б група

Порторико – Сенегал (16.30)


Уколико се пласира на Олимпијске игре, наша репрезентација ће у Токију играти у групи са Аустралијом, Нигеријом и победником турнира у Сплиту, на коме играју Хрватска, Немачка, Мексико, Тунис, Бразил и Русија.

С. Ру.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести