КОШАРКАШИЦЕ МЕГЕ САВЛАДАЛЕ ЗВЕЗДУ и освојиле прву шампионску титулу

Кошаркашице Меге освојиле су титулу шампиона Србије, прву у историји клуба, пошто су у трећем мечу финалне серије плеј-офа савладале Црвену звезду резултатом 80:72.
1
Фото: КСС

Изабранице тренера Милана Видосављевића са максималних 3:0 дошле су до трофеја, а просечно су побеђивале 22 поена разлике.

Први период је протекао у изједначеној игри. Мега јесте диктирала ритам, на крилима сјајне Невене Росић правила разлику. Али, Звезда је пронашла начин да се врати из тих 11:5, 15,7, или 18:12. Није дозвољавала ривалкама да се одлепе. Напротив. Већ је почетком другог периода успела и да резултат пребаци на своју страну – Чорто је погодила за 24:25.

За разлику од другог меча, пре пар дана у Железнику, када је егал потрајао десет минута, сада су црвено-беле период добре игре продужиле до краја првог полувремена. Играло се право финале, оба тима врло борбена, на семафору клацкалица.

У том ритму играло се до половине трећег периода. Тада је домаћи тим опет почео да прави разлику, после тројке Невене Росић повео – 54:49, ускоро је Мега отишла и на плус седам – 58:51, са колико се отишло и на последњи мали одмор.

Ускоро су домаће опет биле на двоцифреној разлици – 63:53, у 33. минуту. Звезда је до краја још једном запретила, спустила на 75:69, два минута пре краја. Тај налет је одбила тројком Невена Росић и отворила Меги врата победе.

Фото: КСС

Најзаслужије за тријумф биле су Невена Росић са 28 поена и Јована Поповић,  која је додала 17. Оне су уједно поделиле и индивидуална признања.  За МВП-ија финалне серије проглашена је 17-годишња Јована Поповић, док је трофеј за најбољег стрелца припао Невени Росић.

За Мегу је ово био трећи пехар у историји клуба. Претходно су освојена два трофеја у Купу Милана Циге Васојевића 2021. и 2024. године.

Пре почетка утакмице, додељене су награде за најбоље током сезоне на измаку. Најбољи стрелац Прве женске лиге Србије у сезони 2023/2024 је: Јована Јововић, из Врбаса, која је постигла укупно 396 поена. Плакету је испред Кошаркашког савеза Србије доделио комесар Бранко Алексић. Најбоља играчица Прве женске лиге Србије у сезони 2023/2024 је Јована Боричић, Партизан 1953 која је остварила  укупно 540 индексних поена. Ова плакета носи име наше прослављене репрезентативке Гордане Гоце Богојевић, а играчици ју је уручио комесар Бранко Алексић.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести