Мајсторовић после злата: Доминирамо светом и одбијамо налете

БЕОГРАД: Репрезентативац Србије у баскету 3х3 Дејан Мајсторовић рекао је да је његова екипа већ у групној фази показала да је на Европско првенство у мађарском Дебрецину дошла по злато.
Dejan Majstorovic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Дејан Мајсторовић

Баскеташи Србије у финалу ЕП победили селекцију Француске 21:18 за одбрану златне медаље освојене пре две године на првенству Европе у Букурешту.

"Одиграли смо сјајно цео турнир. Већ у групи смо показали да смо дошли по златну медаљу. Полуфинале и финале су били веома неизвесни, али смо на крају показали карактер и победнички менталитет. Заслужено смо освојили титулу", рекао је Мајсторовић Танјугу.

Екипа коју су чинили Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Дејан Мијатовић, после одличних партија у групној фази, до финала је савладала Украјину (21:12) и Литванију (20:19), а у финалном сусрету Французи су морали још једном да се помире са чињеницом да још увек нису успели да савладају српску селекцију на званичним 3џ3 такмичењима.

Српски баскеташи у континуитету освајају медаље, па се чини да немају адекватну конкуренцију ни у Европи, али ни у свету.

Мајсторовић је објаснио и колико је тешко остати у самом врху и пронаћи мотивацију у таквој ситуацији.

"Тешко је из разлога што свака репрезентација против нас нема шта да изгуби и сви желе да нас победе. Успевамо да одбијемо њихове налете и да сваке године донесемо медаљу кући. Нема лепше ствари од играња за репрезентацију, увек смо највише мотивисани кад бранимо боје наше земље. Конкуренције увек има, али за сад српски баскеташи доминирају у свету", рекао је Мајсторовић, који је открио и у чему је "тајна" њиховог успеха.

"Тачно се зна ко шта ради код нас у екипи. Играмо са пуно пасова и трчања у нападу, агресивно у одбрани".

Мајсторовић је проглашен за најкориснијег играча турнира (МВП), а поред тога је и члан најбоље "тројке" турнира уз Литванца Маријуса Узуписа и Француза Лукаса Дусолијеа.

"Много више ми значи то што смо одбранили титулу првака Европе", закључио је Мајсторовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести