Милан Гуровић: Недопустиво је да Скола има више енергије

Милан Гуровић, некадашњи кошаркашки репрезентативац наше земље, није могао да одговори на питање да ли је пето место које су изабраници селектора Александра Ђорђевића освојили на Мундобаскету у кини, успех или неуспех
gurovic
Фото: Youtube Printscreen

- Све зависи из ког угла се посматра - рекао је Гуровић. - Ми смо можда размазили нацију у последњих 20-30 година, па су наши навијачи навикли на одличја. Али, треба да схватимо да смо мала и поносна држава, са великим срцем. На последња три такмичења освојили смо три медаље, што је велики успех сразмерно броју становника - рекао је Гуровић за ТВ Прва.

Србија је у четвртфиналу изгубила од Аргентине, коју је до тријумфа предводио 40-годишњи Луис Скола.

- То посматрам као један лош дан. Изнервирао сам се због Аргентине, јер је један Луис Скола, који има 40 година, имао више енергије него сви наши центри заједно. То је недопустиво у четвртфиналу, то је борба на "живот и смрт". Можеш да имаш лош дан, да те не иде у нападу, али мораш да играш одбрану и да имаш енергију.

Потом је популарни Чича додао:

- Да ли је пето место успех или неуспех? Нека ту остане знак питања.

Наши кошаркаши у домовину се враћају као петопласирана екипа, пошто су у утакмицама за пласман од 5. до 8. места победили САД и Чешку.

- Имали смо квалитет, било је пренадувано у медијима то да мора да се освоји злато. Момци то читају после тренинга, прате медије... И онда се ствара врста притиска, то је вероватно утицало на четвртфинале, које је најкритичнија тачка на сваком шампионату.

Гуровић је пружио подршку Александру Ђорђевићу, који неће продужити уговор са КСС.

- Њему је истекао уговор, треба му скинути капу. Са три сребрне медаље, много нас је задужио. Можда је ред да неко други добије шансу, сад је на КСС да одлучи.

Гуровић се осврнуо и на Американце, који, како каже, имају другачије размишљање. За њих је ово жртва, а за њега и његове другаре играти за репрезентацију увек је била част.

- Ми се нисмо жртвовали. Нама је част била да играмо за репрезентацију и да представљамо народ. Нема ту жртве, то се подразумева. С другим менталитетом идеш, Американци на све то гледају другачије - закључио је Милан Гуровић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести