Милојевић и Јовановић асистирају Игору Кокошкову у репрезентацији

Тренер Мега Бемакса Дејан Милојевић и тренер ФМП Железника Владимир Јовановић биће помоћници селекору Србије Игору Кокошкову.
Dejan Milojević / Tanjug
Фото: Дејан Милојевић, фото: Танјуг

Дејан Милојевић има 42 године, а од 2012. ради као први тренер Мега Бемакса. Под његовим вођством се развијало неколико актуелних НБА играча, међу којима и Никола Јокић, око кога ће се вероватно и градити игра селекције у наредним годинама. Владимир Јовановић има 35 година, од 2017. води екипу ФМП из Железника и са њом је ове сезоне бележио одличне резултате.

Игор Кокошков је за селектора Србије званично изабран 20. новембра.

Србија ће у нову еру под вођством Кокошкова кренути у фебруару када почињу квалификације за Евробаскет 2021, али је у центру пажње квалификациони турнир за Олимпијске игре у јуну.

Београд ће бити домаћин, а конкуренти у борби за пласман у Токио Нови Зеланд, Доминиканска република, Италија, Порторико и Сенегал.

Са новим стручним штабом Србија ће дочекати квалификације за Европско првенство у фебруару, у којима је у групи са Финском, Грузијом и Швајцарском.

Потом ће у јуну бити домаћин квалификационог турнира за Олимпијске игре. Орлови ће се за место на турниру у Токију борити са селекцијама Доминиканске Републике и Новог Зеланда у А групи, а у главном граду Србије у Б групи биће Порторико, Италија и Сенегал.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести