Невена Јовановић: Имамо ми још посла, нисмо све завршиле

ВАЛЕНСИЈА: Утисци се нису слегли, верујем да је тако и код других девојака, тек ћемо касније бити свесне да смо победиле једну велику екипу као што је Шпанија. Имамо ми још посла, нисмо све завршиле, изјавила је кошаркашица Србије Невена Јовановић.
nevena jovanovic
Фото: Youtube Printscreen

Два дана после историјске победе против Шпаније 71:64, актуелног шампиона Европе и домаћина Евробаскета, Јовановић је у разговору за Тањуг говорила о припреми за четвртфинални меч, дешавањима у дворани у Валенисји и судијској одлуци у финишу сусрета, присетила се пораза од истог ривала у полуфиналу ЕП 2019. године у Београду, а истакла је и како тим треба да игра против Белгије у полуфиналу.

"Утакмица је била тешка из много разлога, због наше историје са Шпанијом, а и самог значај утакмице... Неко само не обраћа пажњу на судије, јер се њихове одлуке не мењају. Сама та ситуација са слободним бацањима, колико год то било тешко у секунди, мислим да нам је дало додатну мотивацију у продужетку, да морамо и можемо против њих. Оно што је Соња рекла, не треба да љутите Србе, мислим да је то прави опис". рекла је Јовановић Танјугу.

"У том тренутку је био шок, али то нас је разљутило и додатно мотивисало да добијемо меч. То је наш менталитет, инат проради и тада смо најјачи. Гледам девојке, гледам Марину, не зна се коме је теже... Помислила сам у себи "Знам да има Бога, помоћи ће нам". Тако је и било, промашила је друго бацање, а у продужетку нису могле да нам стану на пут".

Био је ово први тријумф Србије икада на првенствима Европе против Шпаније после шест пораза, од којих је четири било са разликом већом од 11 поена.

"И селекторки и нама је било тешко да губимо од Шпаније свих ових година и то у важним мечевима. На састанку пред меч Марина нам је још једном ставила до знања да верује у нас, цео систем који траје годинама. Мислим да смо упиле све оно што нам је рекла и да смо испунили задатаке на терену. Када сма причала са Сасхом Чађо, рекла ми је да није тешко ово што Марина тражи од нас. На крају се стварно то и испоставило. Кључне ствари смо испоштовали и заслужено, коначно славили".

Последњи пораз од Шпаније Србија је доживела у полуфиналу Европског превенства 2019. године у Београду.

Новинарима који су тада били у микс зони, остале се упамћене сузе Невене Јовановић, када после меча није могла да савлада емоције због пораза и незадовољства својом игром.

Две године касније, против истог ривала, Невена је била дзокер српске репрезентације. Завршила је меч са дабл-дабл учинком од 15 поена и 10 скокова, због чега је изабрана у иделану петорку четврфинала Евробаскета, а тројком на крају меча само је потврдила тријумф Србије.

"Та утакмица у Београду ми је најтеже пала, играли смо против њих на домаћем терену. Није да смо у среду играле да им вратимо, али зашлужили смо победу у четвртфиналу. Ово је наша година, славили смо после толико утакмица са њима. После четвртфинала је много девојака плакало, а ја сам се исплакала у Београду и само сам била срећна", рекла је Јовановић кроз осмех.

Данас је дан паузе на ЕП, а сутра од 21 сат Србију у Валенсији чега борба за финале са Белгијанкама.

"Сви који су дошли у полуфинале су јаки противници. Белгија је константно добра у последњих неколико година, имају Ему Месеман која стварно игра на добром нивоу и води целу екипу. Имали смо састанке, имамо времена да се спремимо. Ко год да је противник, ја увек гледам нас. Верујем у ову екипу, девојке и стручни штаб. Ако ми будемо радиле наш посао и све оно што се од нас тражи, ми смо тада најбољи. Мислим да нема потребе да гледамо противника. Само фокус на нас, да из утакмице у утакмицу исправљамо грешке из претходних и да прикажемо да најбољу игру", закључила је Јовановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести