Пешић: Да је Атаман победио не бих био разочаран

БЕОГРАД: Не бих о Атаману превише говорио, то је саставни део меча. Да је победио не бих био разочаран, рекао је селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић после победе над Турском 77:76 у квалификацијама за Светско првенство.
pesic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva/Пешић Светислав

У неизвесном мечу пуном набоја Србија је победила и направила крупан корак ка пласману на Мундобаскет који се игра наредне године у Јапанау, Индонезији и на Филипинима, а Пешић је у једном тренутку ушао у вербални сукоб са Атаманом, који се касније зазлио на суђење.

Била је ово једна тешка утакмица. За њих је ово била одлучујућа и морали су да победе. Након нашег тријумфа у Истанбулу, па онда и у Београду, у предности смо. Није било поштеде. Имали смо иљ да победимо и то смо урадили. Група је заиста фантастична. Имамо репрезентативце који су се ослободили. Сви који су играли били су мотивисани и сјајно је када играчи желе да играју за национални тим, рекао је Пешић на конференцији за медије и додао да је атмосфера била сјајна:

"Овде у дворани Александар Николић је познато када играју вечити да је сјајна атмосфера, попут ове. Навијачи су нас сјајно дочекали, дали нам ветар у леђа. Сећате се када смо играли против Летоније, па је било свега неколико стотина гледалаца. Тада су се неки играчи питали “за кога ми играмо”. Сада су навијачи препознали моменат када нам је подршка потребна. Хвала им, ово је заједничка победа”.


Ристић: Нису важне моје тројке, битна је победа

Не бих превише причао о мојим тројкама, важно је да смо победили једног мотивисаног противника. Те тројке нису толико важне, али мислим да треба рећи да је цео тим одиграо сјајно”, рекао је српски кошаркаш Душан Ристић после победе.

Ристић је одиграо сјаан меч, постигао 16 поена, четири убачене тројке, три у последњој четвртини.

Победили смо сјајног противника и ово је врло важна победа за нас. Као неко ко је био кроз све прозоре, деловали смо као прави тим. Изгледали смо као онда против Грчке. Потребно је време да бисмо се уиграли, а ми смо поново показали да смо једна целина, изјавио је Ристић на конференцији за медије.


Последњи напад на мечу имала је Турска, али је цео тим био сјајан у одбрани и зауставио Скотија Вилбекина.

“Баш сам Тарлаћу рекао, нисам знао да ли да правимо фаул, па да имамо последњи напад. На терену смо имали ниску петорку. Вратио сам Митровића како би могао да преузме. Увек постоји неки ризик и без ризика нема успеха. На терену смо имали најбоље одбрамбене играче. Видели сте када смо преузели са Лучићем и то је била фантастична одбрана”.

Пешић је посебно издвојио учинак Душана Ристића.

Данас сви знају све, тако да нема много тајни када је скаутинг у питању, Ристић је пре доласка у репрезентацију убацио у Ендеса лиги 23 поена. Играње у Шпанији му прија и радујемо се када је ту. Иако је центар, врло је интелигентан јер зна да сакрије недостатке, а да покаже врлине, закључио је Пешић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести