Победа кошаркаша Звезде против Асвела на дебију Ивановића

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде савладали су Асвел 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14), на дебију новог тренера Душка Ивановића, у утакмици осмог кола Евролиге.
c
Фото: Tanjug/S. Aćimović, arhiva

Звезда је до другог тријумфа ове сезоне дошла после врло "чудне утакмице" у којој је имала "плус 16" у финишу другог периода, а затим у трећем , не само испустила предност, него дозволила ривалу да пет минута пре краја има "плус шест".

Ипак, уз подршку публике, црвено-бели су направили преокрет и дошли до тријумфа, а "меч винер" био је Немања Недовић.

Најефикаснији код српског шампиона био је Никола Ивановић са 16 поена, Лука Вилдоза убацио је 12, а Недовић 11.

Код гостију Дејвид Лајти постигао је 16 поена.

Ивановић: Веровали смо и успели, уз публику све лакше

Да бисмо побеђивали морамо да верујемо, овом тиму је важно да верује, а веровали смо до последњег минута, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић после његове прве победе на клупи црвено-белих.

Тешка утакмица, али са оваквом публиком је лакше. После првих 20 сјајних минута, у другом полувремену смо изгубили концентрацију, интензитет у одбрани, стрпљење у нападу. Ово је била утакмица за главу, рекао је Ивановић на конференцији за медије.

Он је додао да екипа има доста физички јаких играча, али и да има ментално "меких".

Мора да се ради, свако сваког може да добије, биће невероватних победа или пораза, али мораће много да се ради. Увек верујем у своје играче, али видећемо како ће ићи минутажа, зависи од ривала, вечерас сам користио свих 12, али не гледам сваком да удовољим јер ово није социјална установа, поручио је Ивановић.

Звезда у наредном колу, 22. новембра, гостује Алби у Берлину.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести