Попович: Не брину ме откази, уиграћу екипу

ЛАС ВЕГАС: Селектор репрезентације САД Грег Попович изјавио је да без обзира на бројне отказе НБА звезда очекује добар резултат на Светском првенству у Кини.
p
Фото: EPA/LEO LA VALLE

Американци су почели припреме на Универзитету Невада у Лас Вегасу након више од 10 отказа главних кошаркаша, међу којима су Џејмс Харден, Си-Џеј Мекалум, Ентони Дејвис, Демар Дерозан...

"Нисам уопште забринут. Занимају ме само играчи који су ту. Имам добру групу и желим да је уиграм што је боље могуће", рекао је Попович за америчке медије.

Он је додао да је Светско првенство, ако се не рачуна НБА лига, највеће такмичење на свету.

"Наш циљ је да будемо бољи сваким даном и дођемо у форми у Кину. Има много тимова који су дуго на окупу, док ми нисмо играли никад у овом саставу и зато морамо да вежбамо пуно", навео је искусни стручњак.

На списку Поповича су: Кајл Лаури (Торонто), Крис Мидлтон (Милвоки), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон), Кајл Кузма (Лејкерс), Брук Лопез (Милвоки), Донован Мичел (Јута), Џејсон Тејтум (Бостон), Џејлен Браун (Бостон), Маркус Смарт (Бостон), Тадеус Јанг (Чикаго), Пи-Џеј Такер (Хјустон), Мејсон Пламли (Денвер), Бем Адебајо (Мајами), Херисон Барнс (Сакраменто), Деарон Фокс (Сакраменто) и Џо Херис (Бруклин).

Светско првенство се игра у Кини од 31. августа до 15. септембра, а САД се у првој фази састају у Е групи са Турском, Чешком и Јапаном.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести