Рађа: Дивац није националиста, ја бих исто урадио

ЗАГРЕБ: Бивши кошаркашки репрезентативац СФРЈ и Хрватске Дино Рађа, изјавио је данас да Владе Дивац није српски националиста и да би исто урадио он да је неко "у оно доба" 1990. дошао у терен са српском заставом.
radja, youtube
Фото: Youtube Printscreen

Рађа је то рекао гостујући на ХРТ-у, алудирајући на догађај са Светског првенства у кошарци у Аргентини 1990. године и титуле селекције СФРЈ, када је Дивац од једног навијача који је ушао у терен узео и бацио хрватску заставу.

"Да је мени у оно доба неко дошао са српском заставом, ја бих исто то направио. Највећи део спортских успеха постигао сам кроз ту државу, а сад би неко то хтео избрисати гумицом", рекао је прослављени играч, који је недавно постао члан кошаркашке Куће славних.

Рађа сматра да је најбоља кошаркашка петорка Тони Кукоч, Владе Дивац, Дражен Петровић, Јуре Здовц и Дино Рађа, оценивши да је та екипа могла све.

Рађа је казао и да је сплитска "Југопластика" најбољи европски клуб 20. века.

"Ми смо били екипа клинаца у комбинацији с једним искусним Душком Ивановићем, а Перас и Собин били су коју годину старији од нас. Организација клуба, начин рада, све то скупа почнеш да цениш тек касније", рекао је Рађа.

Ом каже да га фасцинира историја и да је у основној школи желео да постане професор историје.

"Фасцинирају ме диктатори, већина њих завршила је у прашини, све су то неки ликови, мене то интересује. Прочитао сам, рецимо, ''Меин кампф'', па самим тим и Тито је један од тих ликова који је у мени побудио интерес - ко је тај лик којем сам са шест година ишао да машем заставицом. Стара је говорила да је ''Бог ходао по земљи док је Тито био жив'' ", закључио је Рађа.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести