Славнић: Сребро на ЕП успех, али испуштена је велика шанса

БЕОГРАД: Прослављени српски кошаркаш Зоран Мока Славнић, иако истиче да је сребрна медаља успех, жали због пораза репрезентације Србије од Словеније у финалу Европског првенства у Истанбулу јер сматра да је пропуштена велика шанса за титулом континенталног првака после 16 година.
zoran slavnic
Фото: Zoran Slavnić, foto: Youtube Printscreen

"Сребро је увек леп успех, али не могу да се одузмем утиску да смо имали злато у рукама, поготово како се финале против Словеније одвајало. Зато ми је посебно криво", рекао је Славнић Танјугу.

Славнић, освајач чак осам медаља са државним тимом на великим такмичењима међу којима су три европска злата, одао је признање изабраницима Александра Ђорђевића.

"Мораћемо да чекамо четири године на следеће првенство и питање је да ли ћемо бити златни. Ипак, честитао бих нашој репрезентацији, чланови тима сами кажу да је успех и не бих да им кварим задовољство".

Према његовим речима Словенија је направила велики подвиг на путу ка титули шампиона Европе, првом успеху те репрезентације икада.

"Словенија није била у врху европске кошарке и зато јесте велико изненађење. Морамо да признамо и да им честитамо на томе што су победили све утакмице на турниру. Ми смо имали прилику, нисмо је искористили и живот течце даље".

Славнић се дотакао и дешавања у клубу где је оставио велики траг као кошаркаш и тренер - Црвеној звезди.

"Објективно, Црвена звезда ће ове сезоне да буде слабија. Не желим да говорим нешто што је неафирмативно јер људи из клуба не воле то, ја их се не плашим, а они се плаше мене, па не знам шта би требало да кажем. Зато им из срца желим све најбоље", закључио је Славнић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести