Сплит прекречио мурал посвећен Југопластици, Рађа: Срамота!

СПЛИТ: По налогу сплитских градских власти, у петак ујутру су комунални редари прекречили мурал посвећен славној генерацији Југопластике.
d
Фото: Printscreen/Facebook@Dino Rađa official

Нема тачне информације зашто је пребрисан мурал који је подсећао све Сплићане на славне кошаркашке дане, и грађани овог града траже одговор.

Дино Рађа је био члан чувене генерације која је освојила три европске титуле и поводом овакве одлуке власти у Сплиту није био много речит.

Легендарни хрватски кошаркаш огласио се путем Фејсбука о овој ситуацији.

Срамота! Гадите ми се, јадници неостварени, који никад у животу нисте ништа направили. Највећи успех вам је подизање чланске карте неке странке. Једино што знате то је продавање црвене и црне магле, да прикријете своја ср**а. Не смета вам што Дом омладине није довршен већ 40 година, не смета вам стадион и базени који се распадају, не смета вам ''метро'' што вози једног и по човека дневно, не смета вам што треба сат времена за пролаз кроз луку, не смета вам што 20 година не можете да спојите Трогир и Омиш, не смета вам недовршена Арена већ десетак година, не смета вам Марјан који сте немаром девастирали... Али смета вам највећи спортски успех у историји града, написао је Рађа.

Нисте заслужили да вам ико дође на прославу. Ја први не бих дошао да није Боже, Срете, Собина и оних неколико хиљада истинских љубитеља који це доћи у недељу у дворану да поздраве екипу. Бљак, додао је Рађа, пренео је Б92.нет.

Југопластика је три године заредом освајала титулу шампиона Европе (1988/1989, 1989/1990, 1990/1991), а Рађа је био члан тима у два од три похода на врх Старог континента.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести