Стефан Тодоровић на путу новосадских кошаракашких асова

Нови Сад није био изразити кошаркашки центар, али никада му није мањкало талената.
todorovic
Фото: Стефан Тодоровић, фото: Приватна архива

Један од њих је сада Стефан Тодоровић (2006. годиште, 186 цм), који је  након завршене Виба лиге понео титулу најбољег стрелца са 121 поеном из шест утакмица. То само по себи можда не би био индикатор потенцијала да овај дечак, децембра прошле године, на Купу Демшар није проглашен за МВП-ја. Подсећања ради, поменути куп окупља најталентованије екипе и младе играче у земљи, а титулу МВП су, између осталих, освајали и Новосађани Лука Митровић и Никола Милутинов, Стефан Пот, Алекса Раданов, Алекса Ускоковић, Филип Петрушев...

Стефан наступа за новосадску Будућност и игра на позицији крила. Иако петнаестогодишњак, минуле сезоне наступао је и за годину дана старију селекцију. Кад се нешто воли, у овом случају кошарка, ништа није тешко. Одликују га одличан продор, скочност и солидан шут, а добро зна је на чему треба да поради како би био бољи играч.

- Желео бих да у појединим треницима имам бољу концентрацију и да поправим игру у одбрани. Нисам баш врхунски дефанзивац – самокритичан је Стефан.

Жеља му је, наравно, да даље кошаркашки расте и напредује и већ размишља о одласку преко „баре“.

- Родитељи и ја разматрамо опцију одласка у неку средњу школу у САД. То је једна од могућности. Уколико останем, желео бих да догуран до дреса једног од два наша највећа клуба – каже младо крило, уз напомену да му је жеља да у већ наредне сезоне  са својим клубом успешно преброди квалификације и наступи (са 2005. годиштем) у јединственој кадетској лиги Србије. 

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести