Томић: За Звезду је битно и како се побеђује

БЕОГРАД: Тренер кошаркаса Црвене звезде Милан Томић није био задовољан издањем своје екипе у првом мецу полуфинала плеј-офа Суперлиге против Мега Бемакс.
Tomic Milan/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда/Томић Милан

Црвено-бели победили су гостујући тим 83:72 и повели у серији 1:0.

"Играчи шта не могу да схвате, а ја им причам целе године. Немам ништа да кријем од вас. То је био мој разговор у свлачионици где је од неког играча добијен одговор ''битно је да смо победили''. Није битно само да се победи. Ако желиш да играш у Црвеној звезди, мораш да играш кошарку, да читаш игру", рекао је Томић на конференцији за медије после меча.

"На мојој првој конференцији рекли смо да треба да имамо 50 одсто поена из контранапада, данас смо имали четири. Против Будућности и Партизана по 20 или 30. Без обзира против кога играмо, морамо да будемо сто одсто спремни и физички и психички. Ако ми припремамо утакмицу и кажемо да је Мега најопаснија из контранапада, а ми примимо 30 поена на тај начин. То значи да нисмо психички били 100 одсто", рекао је Томић.

Он је додао да његов тим мора да буде потпуно спреман у Суперлиги због навијача.

"Морамо да испоштујемо наше навијаче који су дошли да нас подрже и да им приредимо кошаркашку представу. Данас од представе није било ништа. Битно је да смо победили... Да, али за мали клуб. За Црвену звезду је битно и како се побеђује", казао је Томић.

Томић је истакао и да његов тим није добро играо ни против Борца, Златибора и Дунава, а не само вечерас.

"Играчи морају да схвате да су професионални кошаркаши, да не раде у фабрици где ће убацити картицу и да оду после кући. Мега је све преузимала. Само смо споља нападали Битадзеа и ту смо имали нека решења. Са Оџом их нисмо кажњавали, три пута смо одиграли како је требало да играмо у 40 минута", навео је.

Како је рекао, сада је играчима теже.

"Говорио сам им месец дана. Не можете у року од два три дана да промените у глави чип. Треба да имаш континуитет и да сваки тренинг и утакмицу играш на свом нивоу. Сада им је теже јер у року од једног дана морају да промене. Говорио сам им месец дана. Сигурно да је за нас, клуб и навијаче битна наша лига", закључио је Томић.

Други меч између Црвене звезде и Мега Бемакса игра се у уторак од 18 сати у хали "Mega Factory".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести