Тринкијери: На тренингу ћу измислити како против Лиможа

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да његову екупу очекује занимљиво гостовање против Лиможа у петом колу Еврокупа.
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri  Foto: Tanjug/T.Valič
Фото: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери  Фото: Тањуг/Т.Валич

"У овом тренутку је најважније да издржимо овај ритам без повреда. Одиграли смо веома лошу утакмицу у Љубљани, чека нас још једно гостовање за редом. На тренингу ћу да видим екипу и да "измислим" како да одиграмо ту тешку утакмицу против физикалне екипе, која шутира тројке. Биће занимљиво", рекао је Тринкијери новинарима на отвореном тренингу у малој хали Штарк арене.

Лимож после четири кола има скор 1-3, а иИталијански стручњак истакао да је то специфична екипа.

"Они су специфична екипа, јер су све утакмице одиграли до краја. Не бих рекао да један играч може да створи проблем. Играју специфично, у Краснодару су имали прилику да добију утакмицу, имају много шутера, добри су физички. Морамо да будемо веома паметни, да држимо ритам и темпо утакмице у нашим рукама".

Црно-бели у групи Б су првопласирани са максималним учинком од четири тријумфа, а Тринкијери каже да не обраћа много пажњу на тај поредак.

"У ово тренутку не могу да обраћам пажњу на групу, сем на ситуацију моје екипе, на трошење енергије и на мали број тренинга. О свему осталом, после."

Италијан је упитан и како гледа на то што је Партизан једини непоражени тим у Еврокупу и да ли је изненађен због тога.

"Што ме не питате због чега смо две утакмице у АБА лиги изгубили, играла је иста екипа. Не изненађујем се, знам како је и зашто... Неки пут ствари иду како треба, некада не. Мислим да смо одиграли солидне утакмице и зато смо их добили".

Пред гостовање Партизана, Лимож ше појачао Ентонијем Брауном, који је прошле сезоне после месец дана напустио тим Андрее Триникијерија, без постигнутог коша.

"Имам о толико ствари да се бринем, још ако се бринем о њему... Знамо његове карактеристике, прошле године је платио за своје грешке. Понекад када је ситуација тешка мораш неке одлуке да донеш", закључио је Тринкијери.

Меч између кошаркаша Лиможа и Партизана игра се у среду од 19.15 сати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести