Утакмица сезоне за кошаркаше Партизана (18)

После веома исцрпљујуће серије Евролиге против Реал Мадрида, како физички, тако и ментално, кошаркаши Партизана доживели су прави шок када су на старту плеј-офа регионалног такмичења поражени на свом терену од Студентског центра.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Тиме су црно-бели себе довели у позицији да на гостујућем терену, у Подгорици, спасавају „живу главу”, како би остали у трци за шампионски прстен на Јадрану. У драматичној завршници у још једној веома захтевној четвртфиналној утакмици, Београђани су, захваљујући поготку са дистанце Yejmsa Нанелија, преломили дуел у „Морачи” и извојевали мајсторицу. 

Тренер Партизана Жељко Обрадовић свестан је колико је предстојећи сусрет значањај за његову екипу. 

– Мајсторица увек изискује концентрацију, мотивацију и огромну жељу да се прође у наредно коло. Целе године смо играли да бисмо дошли довде. Знају се циљеви и нису се променили. Дочекујемо ривала са великим поштовањем, али верујемо у своје могућности, те да ћемо одиграти бољу утакмицу него што су биле две претходне – рекао је Обрадовић.

Бек црно-белих Данило Анђушић истакао је шта треба да буде на високом нивоу, да би се дошло до тријумфа.

– Изборили смо мајсторицу и вратили серију у Београд. Сувишно је говорити о томе шта нам та утакмица значи. Значи нам све. На нама је да се мотивишемо, покажемо много бољу енергију у односу на прве две утакмице и да играмо паметније, како бисмо изборили победу и пласман у полуфинале – поручио је Анђушић.

Утакмица између Партизана и Студентског центра на програму је вечерас од 20 часова.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести