Вашингтон изједначио против Бостона, мајсторица одлучује

ВАШИНГТОН: Кошаркаши Вашингтона победили су Бостон 92:91 у шестом мечу полуфиналне серије Источне конференције НБА лиге, па ће мајсторица одлучити ко ће на мегдан Кливленду.
dzon val, vasington i al horford, boston, tanjug ap, alex brandon
Фото: Tanjug/AP Photo (Alex Brandon)

Вашингтон је до 3:3 у серији дошао после неизвесне завршнице, тројком Џона Вола 3,5 секунди пре краја.

Домаћи су боље почели, после 12 минута кошарке имали су пет поена вишка, али су гости узвратили до одласка на велики одмор и стигли до минималне предности (42:41).

Наставило се у истом ритму и у наставку сусрета, екипе су се смењивале у вођсту, међутим – Селтикси имају далеко више разлога да жале за пропуштеном шансом да већ у престоници Сједињених Америчких Држава заврше серију.

На 75 секунди до краја имали су напад и пет поена предности (87:82), али је Ајзеа Томас онда изгубио лопту, а Бредли Бил погодио за три. Уследила су два поготка Вола са линије за слободна бацањa за изједначење, односно погоци Ејверија Бредлија и Била пре потеза меча у режији прве звезде домаћих.

Бил је био најефикаснији код Визардса са 33 поена (14/18 за два. 1/8 за три), уз пет скокова, док је Вол убацио 26 поена (7/20 за два, 2/5 за три) и ухватио осам лопти. Код гостију су Ајзеа Томас (3/11 за два, 5/13 за три) и Ејвери Бредли (7/12 за два, 3/6 за три) забележили по 27 поена.

Одлучујућа утакмица полуфинала Источне конференције биће одиграна у ноћи између недеље и понедељка у Масачусетсу, а победник тог дуела бориће се са шампионима Кливленд Кавалирсима за велико финале.

С друге стране, финале Западне конференције стартује у недељу од 21.30 – када ће Голден Стејт Вориорси дочекати Сан Антонио Спарсе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести