ЖКА поново прволигаш

Иако је у друголигашкој конкуренцији остала још три кола, кошаркашице новосадске Женске кошаркашка академије суверено су, без пораза, већ обезбедиле повратак у Прву лигу.
d
Фото: Приватна ахива

Јасна визија свих у клубу који предводе бивше кошаркашице репрезентативног формата Дејана Цвијетан – директор клуба, Слободанка Тувић – Максимовић, спортски директор и тренер сениорске екипе Наташа Анђелић, дала је резултат. Створена је одлична база од младих, талентованих новосадских кошаркашица. 

- Тим од прошле сеузоне, када нисмо успеле да сачувамо прволигашки статус  је остао на окупу – каже Дејана Цвијетан. – Том тиму смо придодали две девојке из Врбаса, Ивану Антић и Слађану Лукић, које су веома заслужне за добре резултате клуба ове сезоне. Наша мисија и циљ је да се младе новосадске кошаркашице развијају у овом клубу и сигурна сам да смо на добром путу. Први пут ове године три млађе категорије новосадске ЖКА (пионирке, кадеткиње и јуниорке) ићи ће на завршне тирнире првенства Србије.


Упис младих кошаркашица

Новосадсака ЖКА велику пажњу поклања раду са млађим категоријама. Упис деце заинтересоване за кошарку отворен је током целе године, а све информације могу се пронаћи на клупском сајту.


У клубу раде професионални кошаркашки тренери, који су ове сезоне били појачани Ференцом Камасијем, атлетским тренером који је заслужан за одличну физичку припрему сениорског тима. Плодови доброг рада су и репрезентативке из редова ЖКА: Лена Радуловић и Ана Перић су младе репрезентативке, део екипе која је на ЕП у Мађарској прошле године освојила сребро. После вишемесечне паузе због повреде, недавно се на паркет вратила Јелена Митровић, један од највећих талената женске кошарке у Србији последњих година. Квалитетна база постоји, а жеље су да се направи искорак.       - Желимо да екипа остане на окупу, а да ЖКА буде стециште најтелантованијих младих кошаркашица из Новог Сада и целе Војводине. захвални смо за помоћ коју нам приужа Град Нови Сад и Покрајина.  За наше идеју покушавамо да нађемо средства и надамо се да ће неко увидети ову идеју и већ успостављен систем, јер и мала помоћ би нам много значила. Процењујемо да би са две нове, квалитетне играчце Нови Сад добио стабилног и квалитетног прволигаша – сматра Дејана Цвијетан.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести