Нишки Раднички иде на победу у Купу "као јединој шанси за Европу"

НИШ: Тренер фудбалера Радничког Радослав Батак изјавио је данас да је Чукарички фаворит у мечу четвртфинала Купа ан Бановом брду, али да ће његов тим дати све од себе јер је Куп једина шанса да се избори пласман на европску сцену.
1
Фото: Youtube Printscreen

"И ми и Чукарички смо одиграли један такмичарски меч после двоипомесечне паузе, а занимљиво је да смо остварили идентичне резултате. Ми смо одиграли 1:1 у Крушевцу, а они против Војводине у Новом Саду. Играмо против озбиљног противника. Чукарички је организован и квалитетан клуб са добрим тренером и играчима, што показује и њихова тренутна позиција на табели Суперлиге. Што се тиче наше екипе, имамо кадровске проблеме који се посебно односе на штоперску позицију. Марио Маслаћ је добио црвени картон против Напретка и на њега нећу моћи да рачунам, док је Лазар Ђорђевић повређен", рекао је Батак на конференцији за медије.

Како је навео, екипа је утакмицу у Крушевцу завршили са тројицом веома младих фудбалера и могуће је да ће неко од њих добити шансу на Бановом брду.

"Повређен је и Милосављевић, док је Чумић ровит и чинимо максималне напоре да га оспособимо за игру. Он је много важан играч за наш систем, за неколико седмица ће се преселити у Олимпијакос и његова велика жеља је да се од Радничког опрости добрим партијама у Купу Србије. Битна информација је и да се опоравио Којић и он ће нам са својим искуством бити значајан на Бановом брду".

Батак истиче да се Нишлије дуго спремају за овај сусрет јер знају да им је Куп једина шанса да опет играју Европу.

"Учинићемо све да направимо изненађење и изборимо пласман у полуфинале. Чукаричком препуштам улогу фаворита, играју код куће, имаће и подршку публике, али наш циљ је полуфинале и имамо план како да га остваримо. Игра се једна утакмица, улог је огроман, ово је практично финале за нас и тако ћемо се и понашати. Идемо на победу свим снагама", рекао је Батак.

Утакмица између Чукаричког и Радничког из Ниша игра се сутра од 15 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести