Андреј Рудић: Сезона за памћење, биће то још боље

Одбојкаш Војводине НС семе Андреј Рудић (21) дошао је тихо, максимално искористио указану прилику и за кратко време се профилисао као један од највећих талената српске одбојке. Наравно, и у готово неизоставног члана новосадске шампионске екипе.
Ф. Бакић/ Андреј Рудић
Фото: Ф. Бакић/ Андреј Рудић

Иако пред почетак сезоне није био у првом плану, већ је било пројектовано да искуство скупља у неким утакмицама са слабијим противницима, повреда Стевана Симића отворила му је простор у постави и Рудић је максимално искористио шансу. Недавно је продужио верност Војводини на још четири године, јер су се поклопили лични и клупски планови, па ће црвено-бели клуб остати одскочна даска како за њега, тако и за још неке младе одбојкаше.

Каква је тренутна ситуација у клубу, докле се стигло с радом после паузе због пандемије?

- Лагано приводимо крају припреме за следећу сезону и све иде онако како треба. Тренинзи нису наивни, а веома су занимљиви, зато верујем да ће све бити у најбољем реду када будемо почели припреме за следећу сезону. За време велике паузе, био сам код куће јер у последњих шест година нисам толико времена провео са својима, што ми је баш пријало. После прве недеље почео сам да тренирам, а чекао сам да се све врати у нормалу и да се поново ангажујем у Новом Саду – почео је причу Рудић.

Како видите минулу сезону, што везано за личне, што за клупске успехе?

- Сви људи из клуба и моји саиграчи задовољни су како сам се показао, што је веома важно, а ја сам још задовољнији јер сам дао свој максимум и то се исплатило. Нисам играо у Суперкупу, освојили смо Куп Србије, нисам играо квалификације за Лигу шампиона, али сам играо четири утакмице групне фазе и на крају је стигла и шампионска титула. Искрено, жао ми је што нисмо играли плеј-оф, јер верујем да бисмо тек тада показали све што умемо и то би ми доста значило у развоју, али веома брзо ће кренути нова сезона.


Минутажа за следеће првенство

Колику минутажу очекујете у следећој сезони?

- Сигурно нећу имати минутажу какву сам имао пред крај прошле сезоне, јер су ту Симић и Машуловић, али очекујем да ћу играти. Ипак, све зависи од Симићевог опоравка, колико ће му требати времена да се врати на свој пуни капацитет, али ускакаћу када неко од њих двојице буде требало да се одмори, или у дуелима с неким лакшим ривалима.

За сада не размишљам о одласку

Како вам је у Војводини и да ли размишљате о делу каријере по одласку из Новог Сада?

- Супер ми је, од амбиција, рада, услова, ма све је овде на врхунском нивоу. Зато сам јако задовољан што сам продужио уговор на још четири године и захвалан сам људима из клуба што рачунају на мене. Желим овде да играм, али и да завршим факултет, па ћемо тек тада видети какве су могућности за потенцијални одлазак, али за сада ни не размишљам о томе.


Одбојкашка јавност одушевљена је вашим напретком и играма из претходне сезоне. Да ли сте ви задовољни својим партијама у делу када сте добили пуну минутажу?

- Сам сам себе одушевио, иако није било лако на почетку. Гледајући са стране, све је деловало лакше, али терен је друга прича. Сећам се меча у Крагујевцу, није ми било свеједно, пуна сала навијача, ништа се нисмо чули на терену, али све се преброди. Када смо окренули један од мечева с Нишом, тада се у мени нешто преломило и потпуно сам се навикао на нову ситуацију и после је све било лакше.

Колика је заправо ваша предност у односу на све играче из ваше генерације који нису имали могућност да заиграју велике мечеве попут оних из Лиге шампиона?

- Мислим да сам ту у великој предности, јер сам искусио нешто што је успело мало коме из моје генерације, па и оним многи старијим. Сећам се да сам пре доста година гледао мечеве Војводине у Лиги шампиона, тада је своје место у постави заузео млади Стеван Симић, помислио сам како он “клинац” има велику шансу да игра велике утакмице и питао се хоћу ли и ја тако. Сада сам негде у тим годинама и добио сам шансу да се окушам у најјачем европском такмичењу и искуства су сјајна, то пуно значи сваком младом играчу. Добијао сам поруке подршке са свих страна, што од породице и људи ван одбојке, па до другова из млађих репрезентативних селекција и свима је драго као и мени што сам на великој сцени.

Шта очекујете од наредне сезоне и колико ће вам значити чињеница да је екипа остала готово непромењена?

- Верујем да ће све бити у најбољем реду што се тиче испуњења циљева. Велика је ствар то што је екипа остала готово иста, с веома мало промена и зато је атмосфера на тренинзима феноменална. Увек када има доста долазака и одлазака, наруши се тај систем накратко, јер је потребно да све дође на своје место, али сада, када се толико познајемо, право је задовљство радити. Хемија је иста, чак се поправља, зато не очекујем успоне и падове, већ углавном успоне и наставак доминације у Србији – закључио је Андреј Рудић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести