Експресан пласман одбојкаша Србије у четвртфинале Европског првенства, Чешка лак залогај

Одбојкаши Србије пласирали су се у четвртфинале Европског првенства у Италији и Бугарској убедљивом победом над Чешком - 3:0.
odbojka
Фото: ЦЕВ

„Орлови“ су још и пре ове утакмице, прве у елиминационој фази, говорили више о четвртфиналу и у мислима су већ пребродили дуел са Чесима. Требало је, међутим, завршити посао на терену. Наши су озбиљно приступили сусрету и успели су да сломе отпор упорних Чеха.

Још једном су изабраници селектора Игора Колаковића приказали добру игру, пожртвованост и велику жељу што је резултирало максималним тријумфом. Упркос коначном исходу, Чешка је парирала „орловима“ и све време им дисала за вратом. Први сет је Србија лакше узела, водила је и 16:10, али је ривал добрим сервисом смањио заостатак (16:14). У завршници, међутим, Чеси нису могли да пруже јачи отпор па су Срби повели 1:0.

Зато су више проблема правили у наставку и држали су егал до финиша. Изједначен други сет могао је лако да оде и у корист Чешке. Играо је противник растерећено, без ичега да изгуби и „закувао“ је крај, када је спасио једну сет лопту. Више од тога, ипак није могао, јер је Атанасијевић у важном тренутку био сигуран у нападу, а потом је блок Подрашчанина био на правом месту – 2:0.

Били су „орлови“ на корак од победе и нису спуштали темпо у трећем сету. Чешка је држала корак у почетку, а чак се вратила у игру и у завршници када су наши имали пет меч лопти. Пришла је на три поена заостатака, али то није довело у питање тријумф Србије - 3:0. 

Србија – Чешка 3:0 (25:21, 26:24, 25:21)

БАРИ: Дворана Палафлорио, гледалаца: 2000, судије: Сарикаја (Турска), Валентар (Словенија).

СРБИЈА: Ковачевић, Капур (либеро), Крсмановић 5, Ивовић, Кујунџић 9, Батак, Перић 13, Атанасијевић 14, Машуловић, Лубурић 2, Крстески (либеро), Подрашчанин 6, Тодоровић 1, Недељковић.

ЧЕШКА: Хадрава 6, Фефер (либеро), Џаворонок, Зајичек 7, Моник (либеро), Тројанович, Вашина 7, Личек 1, Галабов 9, Срб, Шотола 9, Јануч 3, Спулак, Полак 9.

Резултати осмине финала

Италија – С. Македонија 3:0

Холандија – Немачка 3:2

Србија – Чешка 3:0

Хрватска – Румунија 2:3

Француска – Бугарска 3:0

Словенија – Турска 3:2

Португалија – Украјина 0:3

Пољска – Белгија (21) 

Парови четвртфинала

Понедељак

Словенија – Украјина (16.30)

Француска – Румунија (20)

Уторак

Италија – Холандија

Србија – Пољска/Белгија

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести