ЕП за одбојкашице: Србија победила Француску (3:1)

Србија је у другом колу Европског првенствва за одбојкашице победила Француску резултатом 3:1. Утакмица је била тешка, Францускиње су играле боље него што се то очекивало, али је Србија имала чвршће нерве и четвртим сетом, који је имао врло неизвесну завршницу, привела меч крају.
Odbojkašice Srbije Foto: FIVB
Фото: Одбојкашице Србије Фото: ФИВБ

Србија је победила Француску резултатом 3:1.

ЧЕТВРТИ СЕТ наша репрезентација добила је са 25:23. Француска је пружила жесток отпор. У самој завршници било је и 22:22, али су Српкиње, када је било најпотребније, биле сконцентрисане и овај врло тежак сет и меч привеле крају.

Пре поменутих 22:22, Србија је направила серију 6:1, показала снагу, али је то и илустрација чињенице да су Францускиње дуго, до самог краја биле у игри и да  је требало направити значајан напор како би се меч завршио у нашу корист баш тим четвртим сетом.

Противнице су у завршном сету прилично дуго играле с врло младом поставом и, чини се, тада највише пружиле против наше репрезентације.

ТРЕЋИ СЕТ Француска је освојила трећи сет резултатом 25:17. Овај део утакмице на почетку није изгледао као прилика да Француска смањи предност.

Наше су повеле, играле рутински и деловало је да изненађења неће бити. У првом делу сета готово стално су биле у вођству.

Преокрет се догодио код резултата 17:17, када се Француска скоро фанатичном игром у пољу одлепила и стигла до 25 поена. Репрезентација Србије у овом делу утакмице направила је много грешака.

ДРУГИ СЕТ Репрезентација Србије добила је и други сет у мечу с Францускињама и то врло лако са више него убедљивим скором 25:13.

Резултат све говори, током сета није било дилеме ко ће освојити ову деоницу утакмице. Србија је све време доминарала, играла разноврсно, разлика у класи била је потпунио очита.   

ПРВИ СЕТ Србија је први сет добила са 25:19. Овај део игре дуго се ломио, Франсускиње су водиле већим делом сета а Србију је у игри држала расположена Тијана Бошковић.

Сет је на крају добијен одличним сервисом Бјанке Буше, која је направила феноменалну серију за коју Францускиње нису имале решење. Уз Тијану Бошковић су и остале репрезентативке заиграле на свом нивоу и завршницу је добио фаворит, наша репрезентација.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести