Грбић: Шта нам је све јасније након појаве корона вируса?

БЕОГРАД: Прослављени српски одбојкашки репрезентативац Владимир Грбић анализирао је на друштвеним мрежама пандемију вируса корона и оценио да нам је она донела другачцији поглед на 20 чињеница.
Vanja Grbić Foto: Tanjug/video
Фото: Вања Грбић Фото: Танјуг/видео

Олимпијски шампион из Сиднеја, који се тренутно налази у самоизолацији, на друштевним мрежа обајснио је шта је постало јасне откако је вирус Ковид-19 паралисао свет.

Превенција спасава више живота него лечење. Медицински професионалци вреде више него фудбалери и певаљке. Европљани нису едуковани као што је изгледало. Деца су најважнија за природни поредак. Нафта не вреди ништа ако нема потражње. Ми, Људи смо вирус на планети Земљи. Земља се врло брзо опоравља кад смо на миру или кад нас нема. Сад знамо како је животињама у Зоолошким вртовима. Политичари и даље штите своје интересе и немају појма шта треба радити, написао је Грбић и додао по 11. ставком да много више новца треба усмерити у јавно здравство уместо у наоружање.

Најбогатије земље Запада имају најлошије јавно здравство. Бивше и садашње комунистичке земље су најбоље припремљене. Сва брендирана роба на коју смо потрошили милионе не вреди ништа. Породице се поново откривају и упознају. На крају је најважније с ким си затворен кући. Поново се откривају старе вредности: кување, васпитање деце, сам свој мајстор... Посао и каријера нису сврха живота. Држава исисава и узима свима, а враћа само некима. Породица је нуклеус и основа друштва. Котрља се живот све теже и теже, све што је било лепо за детињство ме веже..., написао је Грбић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести