Лига шампиона: Храбро на Грбићеву Заксу

Одбојкаши Војводине НС семе дочекују пољску Заксу у петом колу групне фазе Лиге шампиона, што ће им бити последњи меч на домаћем терену у елитном европском такмичењу.
Ф. Бакић/ Павле Перић у нападу на блок Заксе на утакмици у Пољској
Фото: Ф. Бакић/ Павле Перић у нападу на блок Заксе на утакмици у Пољској

Зато су црвено-бели решени да се у најлепшем светлу  покажу у сусрету са шампионом Пољске, који је већ обезбедио пласман у четвртфинале, јер у групи има све победе, без изгубљеног сета.

Много су Новосађани добили од Лиге шампиона, пуно научили и сада је прилика да виде где су тренутно у односу на једну од најјачих екипа Старог континента,  која у својим редовима  има пољске и репрезентативце других држава, а с клупе је предводи Никола Грбић.

На страни српског шампиона је домаћи терен и жеља да се парира фавориту, можда и јаче него у првом мечу када је у сва три периода игре вођена велика борба до пред крај сетова. Нису се обрукали Новосађани ни тада, а данас је прилика да пруже максимум у дуелу без резултатског  притиска.

- Још пре почетка такмичења знало се да је Закса први фаворит групе што оправдала са четири сигурне победе. У првом мечу смо били стегнути у односу на остале утакмице, ипак је то била европска премијера, али од тада смо напредовали у сваком погледу. Играчи су стекли неопходног искуства и зато очекујем да се данас нападне Закса пред домаћим навијачима – рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Имамо још две утакмице у Лиги шампиона и жеља нам је да одиграмо најбоље што у овом моменту можемо  и да оставимо што бољи утисак на европској сцени (тренер Синиша Гавранчић)

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић сматра да је свака утакмица у Лиги шампиона велика школа за његову екипу.

- Закса је обезбедила пласман у наредну фазу Лиге шампиона, што је и очекивано за тако квалитетну екипу. Имају неколико домаћих репрезентативаца и сјајног дизача Тоњутија, по мом мишљењу најбољег на свету. Уз све то предводи их тренер  Никола Грбић. Биће ово лепа прилика да угостимо квалитетног и атрактивног ривала и да видимо где смо у овом тренутку у односу на њих. У Пољској смо играли егал све до завршнице сваког сета, али сваки одиграни поен је за нас ново искуство за све оно што нас очекује. Имамо још две утакмице у Лиги шампиона и жеља нам је да одиграмо најбоље што у овом моменту можемо  и да оставимо што бољи утисак на европској сцени – поручио је Гавранчић.

Млади средњи блокер Андреј Рудић експресно стасава у квалитетног играча и јјену од главних полуга црвено-белог тима.

- Сремни смо за интересантну и квалитетну утакмицу, уз подршку публике очекујем да се достојно супроставимо фавориту..Бићемо хрбари и напашћемо најбољу екипу у групи. Пробаћемо да искористимо сваку шнсу која нам се укаже, па зашто и да не победимо – оптимиста  је Рудић.

М. Ристић

Е група

Војводина – Закса     (18)

Руселар – Фридрихсхафен  (20.30)

1. Закса

4

4

0

12:0

12

2. Фридрихсха.

4

2

2

6:8

5

3. Руселар

4

2

2

6:8

5

4. Војводина

4

0

4

4:12

2

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести