Милан Катић: Немам дилему да ћу поново обући Вошин дрес

Три године је репрезентативац Србије Милан Катић члан пољског Белхатова, где  је стигао  из редова новосадске Војводине НС семе.
ФИВБ/ Милан Катић планира повратак у Војводину НС семе
Фото: ФИВБ/ Милан Катић планира повратак у Војводину НС семе

У пољском шампионату је Белхатов тренутно на трећем месту, а због новонастале ситуације првенство је прекинуто.Да ли ће се настваити знаће се за два – три дана.

- Шампионат у Пољској  је прекинут, као и у читавој Европи, заказан је састанак челника лиге па ће се веома брзо знати о даљим потезима. Говорка се о неколико сценарија, да се прогласи крај првенства и уважи тренутни пласман на табели, да се настави такмичење кад год то буде било могуће, или да се сезона прогласи неважећом. Ако би се уважило тренутно страње, неки клубови би сигурно били незадовољни, од оних који се боре за Лугу шампиона до оних који се боре за опстанак у елити. Ми смо трећи на табели и то место води у Лигу шампиона, испред су Закса и Варшава, али искрено не бих волео да се сезона овако заврши.Но,  ако је то за опште добро, онда је у реду - рекао је Катић.

У Пољској је ситуација са вирусом за сада под контролом, иако има око 700  заражених и пет смртних случајева.

- Највећи проблеми су настали када су Пољаци почели да пристижу из Немачке, Француске и Италије. Ипак,у Пољској, за сада, сматрју да је све под контролом, велика су земља и неколико смртних случаја их, чини ми се, не забрињава. Интересантно је како је народ овде одреаговао на смернице државних органа. У четвртак се председник обратио нацији и у петак је све било затворено што је требало да се затвори, а  људи су престали да излазе, иако није ванредно стање. Максимално озбиљно су схватили ситуацију, улице и тргови су пусти, само раде продавнице и апотеке.

Вест о вирусу је Милана затекла на тренингу.

- На половини тренинга дошао је један од клупских челника и реако нам да је са радом завршено и да чекамо даља упутства. Чекамо да сазнамо да ли  ће се такмичење наставити или је сезона завршена. Ако буде крај не знам шта ћу да радим, јер нема начина да дођем у Србију. Не смета ми изолација, једино ме брине то што се још увек ништа тачно не зна шта ће бити са лигом.

Катић је играчку афирмацију стекао у редовима Војводине, преко Турске је дошао у Пољску где је три сезоне, а велика је вероватноћа да ће остати још, мада га српски шампион жели у својим редовима.

- Чуо сам за ту могућност, био сам у контакту са председником клуба Драгољубом Збиљићем пред почетак прошле сезоне, разговор је био максимално коректан. Ипак, готово да сам 90 одсто сигуран да ћу остати у Белхатову,  желе да останем, а ово је један  од најбољих клубова у Европи. Умногоме ме подсећа на Војводину, традиција је јако важна, систем је веома сличан, људи из клуба су сјајни па је реално да останем. Када је Воша играла Лигу шампиона са Заксом у Пољској био сам на утакмици и тада сам са директором Николом Салатићем причао о свему. Поменуо ми је издалека и могућност о мом повратку у Вошу. Рекао сам му да ћу га у блиској будућмности звати и саопштити му да сам спреман да се вратим у моју Вошу, у другу кућу и да коначно узмем титулу у Србији коју сам обећао 2015. године и обећање тада  нисам успео да испуним – казао је Катић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести