Милица Медвед, капитен Јединства из Старе Пазове: Сет против Вакифа мотив за нову победу у Лиги шампиона

Доживеле су одбојкашице Јединства из Старе Пазове трећи пораз у А групи Лиге шампиона, али су актуелном прваку Вакифбанку из Истанбула узеле сет и добро га намучиле у 4. колу.
odbojka
Фото: Милица Медвед и чувена Бразилка Габи

Турска екипа је славила резултатом 3:1 (25:22, 21:25, 25:19, 25:17) а осим последњег сета, морала је поштено да се бори за сваки поен, јер су јој изабранице Јова Цаковића парирале.

– Драго ми је што смо оствариле успех, пошто је ово за нас управо то. Ово ће нам бити мотивација за нешто више, за неку нову победу у Лиги шампиона и за напредак. Морам да честитам саиграчицама на енергији и концентрацији у овој утакмици, као и жељи да покажемо да можемо више него у Руми – рекла је капитен Јединства Милица Медвед.

Првакиње Србије су у првом међусобном дуелу са браниоцем трофеја и шестоструким победником Лиге шампиона изгубиле максималним резултатом код куће. У најјачем клупском европском такмичењу успеле су да победе француски Милуз, а поражене су од италијанског Милана.

– Поносна сам на нас, пошто смо успеле да освојимо сет. Биле смо упорне и сматрам да смо одрасле као и против Милуза. Ово нам даје мотивацију за даље – истакла је Бранка Тица, примач Старопазовчанки.

Следећу утакмицу у Лиги шампиона Јединство игра у Руми 10. јануара када ће дочекати Милано у 5. колу.

К. Б.

 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести