Одбојкаши Србије: "Сви за једног, један за све"

ГДАЊСК: Мушка одбојкашка репрезентација Србије допутовала је синоћ у Гдањск, где ће играти на турниру треће недеље Лиге нација, али је пут до Пољске због великог пропуста "Луфтханзе" протекао са доста проблема, пренео је "Спорт клуб".
Одбојкашки савез Србије
Фото: Одбојкашки савез Србије

Одбојкаши Србије су каснили већ при полетању авиона за Минхен са аеродрома "Никола Тесла". Претходно је авион "Луфтханзе" каснио са доласком из Минхена за Београд.

"Спорт клуб" наводи да је кратак временски период између слетања на аеродром у Минхену и полетања за Пољску, условио јурњаву одбојкаша Србије по аеродрому "Франц Јозеф Штраус".

"Онда је уследила права драма пред улазак наших играча у авион, који је већ био спреман за полетање. Предуга пасошка контрола додатно је утицала на кашњење седморице одбојкаша и чланова стручног штаба српског тима на тзв. ''гејт''. Остатак српског тима је одбио да уђе у летелицу када је схватио да пилот неће да сачека њихове другове", наводи се даље у тексту.

Селектор Србије Игор Колаковић покушао је да убеди капетана авиона да сачека остатак тима.

"Капетану Ларсу је објашњено да кривица није само наша, већ и његове компаније и да би било коректно да се сачека остатак тима. Колаковић је говорио и о јединству екипе, показивао пилоту ка играчима, од којих нико није желео да уђе у авион, објашњавајући да је то у нашој репрезентацији сасвим нормална реакција", пренео је "Спорт клуб".

Капетан Ларс је на крају ризикујући огроман притисак и критике осталих путника наредио повратак особља Луфтзханзе на "гејт", а онда су се седморица чланова одбојкашке репрезентације Србије укрцала у авион.

Тим менаџер српских одбојкаша Алекса Брђовић је за успомену на овај догађај поклонио мајицу Србије капетану Ларсу, док је Колаковић посебно похвалио његову храброст и коректност.

Одбојкаши Србије су још једном били јединствени у намери да авион не креће без свих другова. Они су на писти у Минхену били као мускетари Александра Диме - "сви за једног један за све", пренео је "Спорт клуб".

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести