ОДБОЈКАШИ СРБИЈЕ У СУБОТУ РАНО УЈУТРУ ПОЧИЊУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: На старту са Турцима

Мушка одбојкашка репрезентација Србије налази се у Јапану где се вредно припрема за старт турнира Б групе квалификација за Олимпијске игре. Изабраници Игроа Колаковића су одрадили већ неколико тренинга и аклиматизовали се, а у суботу рано ујутру по нашем времену (6) ће у првој утакмици снаге одмерити са репрезентацијом Турске, у дворани Јојоги у Токију. Србија је у тешкој групи, где су још и Тунис, Египат, Финска, САД, Словенија и Јапан. Прве две екипе ће се пласирати на Олимпијске игре.
1
Фото: Одбојкаши Србије на једном од последњих тренинга, фото: ОССРБ

Бојан Јанић други тренер сениора Србије каже да су одрађени добри тренинзи прво у неким средњошколским и факултетским салама, а онда и у Јојоги дворани.

- Осећа се позитиван набој како се прва утакмица приближава и надам се да ће сви ући здрави у дуел са Турском и да ће дати све од себе. Одлична је идеја била што смо у Јапан дошли раније, јер су се момци добро аклиматизовали. Важно је и што смо тренирали у периоду када ћемо и играти меч са Турском, а и цело лето смо имали када тренирамо једном дневно тренинг негде од 12, тако да неће бити проблем да се привикнемо на термин утакмице. Играли смо две пријатељске утакмице са Турцима код њих. Били су изненађујуће добри. Опет то су пријатељски сусрети, оно што је добро је да верујем да ћемо их схватити максимално озбиљно, прва је утакмица, знамо сви какав је први сусрет на неком великом такмичењу. Некако се опипава терен, али верујем да смо квалитетнији момци изгледају сјајно, одлично тренирају и ја сам, као и цео стручни штаб на челу са селектром Игром Колаковићем, оптимиста да ћемо одиграти најбоље могуће - казао је Јанић.

Примач сервиса Марко Ивовић је истакао да је репрезентација коначно дошла до такмичења које је циљ за ово лето.

- Искрено се надам да смо и физички и психички спремни за изазове који нас очекују. Још од прошлог лета се спремамо за ово, а ово лето смо баш напорно радили, јер је ово најважније такмичење за ову генерацију. Надам се да ћемо сви бити здрави и да ћемо сви моћи да пружимо максимум - казао је Ивовић.

Вук Тодоровић техничар репрезентације је истако да је прва утакмица против Турске вема важна.

- Спремни смо, дошли смо раније да се навикнемо на временску разлику која је седам сати. Радили смо и у сали и у теретани овде у Јапану. Кренућемо да гледамо и видео мечеве Турске, како бисмо се што боље спремили. Једва чекамо да турнир крене - оптимиста је Тодоровић.

Г. Маленовић

Суботњи распоред

А група (Бразил)

Бразил - Катар (15)

Италија - Чешка (18.30)

Иран - Немачка (22)

Б група (Јапан)

Словенија - Тунис (3)

Србија - Турска (6)

САД - Египат (9)

Јапан - Финска (12.25)

Ц група (Кина)

Аргентина - Мексико (4)

Холандија - Канада (7)

Пољска - Белгија (10)

Кина - Бугарска (13.30)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести