ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ НАСТАВЉАЈУ ЕВРОПСКИ ПУТ - Милановић: Ушли смо у салу с тим да победимо и прођемо даље

Показали су се одбојкаши Војводине у најбољем светлу и били су на висини задатка у реваншу првог кола ЦЕВ купа против украјинског Житомира.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Победом од 3:1, после пораза у гостима (2:3) изборили су пласман у шеснаестину финала. Навијачи су у малој сали Спенса направили прави амбијент у ком је млади састав Марка Наранчића одиграо одличну утакмицу против искусније и старије екипе.

Од почетка сезоне, у коју је ушла направивши велики рез подмлађивањем тима и довођењем Наранчића на клупу, Војводина игра, за неке можда и изнад очекивања, за друге управо онако како се прижељкивало. После пет победа у три домаћа такмичења, освајања Суперкупа, уследио је и останак у Европи.

– Дошли смо до велике победе уз огромну подршку публике и хвала јој на томе. Настављамо наш европски пут. Били смо, на првом месту, тим, а потом храбри, борбени и мотивисани – истакао је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић.

Према његовим речима овај тријумф много значи екипи, која жели да расте из утакмице у утакмицу, а поготово је сваки европски дуел злата вредан. Док су црвено-бели у гостима одиграли са доста осцилација, сада је ривалу препуштен само један сет у ком Воша није пала, него су Украјинци били у налету.

– Житомир уопште није наивна екипа, добра је и искусна. Међутим, ми смо одиграли одлично. Задовољан сам што смо били тим, храбри, дисциплиновани и врло прецизни, што је по мени изненађујуће за овако младу екипу – додао је Наранчић.

Дизач Војводине, Матија Милановић, ком је ово прво велико такмичење које игра у стартној постави, захвалио се навијачима који су им пружили велику подршку.

– Направили су сјајну атмосферу. Ми смо испоштовали смо све што смо се договорили. Ушли смо у салу с тим да победимо и прођемо даље. Иако смо поражени у гостима, показали смо да нисмо пали и какав квалитет поседујемо. Искрено, знали смо да нећемо изгубити утакмицу. Када смо повели 2:0, знали смо да ће трећи сет бити најтежи, што се и показало, али смо у четврти ушли максимално концентрисано и са пуно енергије – објаснио је пут до великог тријумфа Матија Милановић.

Војводина ће у шеснаестини финала играти против шпанске Рио Дуеро Сорије (22. и 29. новембар).

К. Бугарски  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести