Oдбојкаши Војводине НС семе освојили први овосезонски трофеј

Војводина НС семе - Црвена звезда 3:1 (25:22, 25:16, 23:25, 25:23)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе освојили су први овосезонски трофеј победом у мечу Суперкупа над највећим ривалом Црвеном звездом и најавила добру сезону. Изабраници тренера Синише Гавранчића оправдали су домаћи терен показали да су у овом тренутку најбољи у држави, те се одужили великој подршци домаће публике. Могли су Новосађани да посао заврше и много раније али ипак, према свему приказаном, Београђани су заслужили један сет.

Војводина је од почетка контролисала меч, често имала по два поена предности, али је Звезда увек успевала да одржи корак егал игром. Павле Перић је био веома расположен на почетку меча али су грешкама домаћи помагали противнику. Тек у завршници блок Стевана Симића донео је одлучујућу предност (23:20) која је преточена у вођство.

Одлучније су кренули новосадски црвено-бели у другом сету, после одличних сервиса Перића и Машуловића те поена из блока Симића и Никића повели су 9:3 и најавили много бољу игру. Ипак, није се предавала Звезда, брзо се вратила на свега два поена заостатка (10:8) али то је било све што је могла. Домаћи су добро сервирали, држали контролу над резултатом, а када се распуцао Благојевић повећали су предност на 18:10. Поново су доживели мањи пад али се он није много осетио на резултату па су веома брзо удвостручили вођство.

Кренула је Звезда на све или ништа, због бољег сервиса повела је 7:4 али је тада севнула серија од 7:0 Војводине за преокрет и вођство 11:7. Играла је Звезда храбро, већи део сета успевала да се одржи на 2-3 поена заостатка да би после две грешке домаћих изједначила (17:17). Ас сервиси Благојевића и Перића донели су Војводини великих 22:19 али је тада домаћин стао. Сервирао је Андоновић и донео Звезди велику серију и помало неочекивано освајање сета.

Одличан почетак је поново имала домаћа екипа, повела 6:2 и држала ту предност до техничког тајм аута (12:8). Помислили су тада да је све завршено, али су Београђани поново користили сваку прилику и чињеницу да шампиону недостаје завршни ударац, мало по мало топили заостатак и стигли до изједначења у завршници сета (20:20). Поново је бољи сервис Војводине био велико оружје, а тек на првој меч лопти сјајним нападом Благојевића су Новосађани дошли до важног трофеја други пут у својој историји.

Признање тренерима

Пре почетка утакмице додељена су признања тренерима за минулу сезону. Најбољи шеф струке у држави био је Синиша Гавранчић а посебно признање од стране Удружења тренера Србије, за велики допринос, добио је чувени Милорад Кијац.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Дошли златни момци

Утакмицу Суперкупа посматрали су и златни одбојкаши Србије са минулог Европског првенства а све некадашњи играчи Војводине Марко Подрашчанин, Никола Јововић и Марко Ивовић, у пратњи селектора Слободана Ковача и тим менаyера репрезентације Слободана Бошкана, спортског директора Војводина НС семе. Четврти златни момак био је на терену, дизач Војводине Вук Тодоровић.  

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводине, гледалаца 1.200, судије: Симић (Обреновац), Рогић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 10, Буша, Благојевић 18, Радовић, Тодоровић 3, Рудић, Перић 19, Никић 11.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (л), Петковић 4, А. Николић, Тадић 2, Трифуновић (л), У. Николић, Поповић, Фет, Нејић 16, Синђелић 5, Додић 16, Павловић 6, Андоновић 8.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести