Одбојкаши Војводине НС семе у Грчкој закључују припреме

Одбојкаши Војводине НС семе свега неколико дана провели су у Новом Саду и поново отишли на пут. Црвено-бели су отпутовали у Грчку где их очекује мини турнеја у склопу трећег дела припрема за нову сезону.
Nedzad Osmankac
Фото: Неџад Османкач, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У пром делу највише се радило на физичкој припреми и тактици, у другом делу су прикључене утакмице, а сада је на реду уигравању, наравно уз одржавање базе. Добио је актуелни шампион два појачања, а управа је имала слуха за жеље стручног штаба јер велике борбе и то на више фронтова очекују Вошу у предстојећој сезони.

„Стигли су нам Вемић и Стевановић, то је за нас веома важно, посебно за младе играче, који ће уз њих лакше сазревати и имати више мотива, а сматрам да нам за четири фронта треба дужи списак расположивих играча. Млади момци не знају да се чувају, видели смо прошле сезоне колико смо имали проблема с болестима и верујем да је због тога ово прави потез. Наравно, делимично ћемо у сезону ући с ризиком, али свесно, прилику ћемо на месту коректора дати Вучићевићу, као и Перићу који ће имати две улоге, на пријему и на корекцији. Некако се то решење искристалисало на припремама у Бугарској, доста смо испробавали и сви смо били сложни у таквој одлуци. Драго ми је што су с нама у Добричу били и нови млади играчи, добро смо их осмотрили, а они су могли много тога да науче. Сада се враћају јуниорима, знам да то није лако, али морају да напредују и да после добију опет шансу у сениорима“, рекао је шеф струке црвено-белих Неџад Османкач.

У Грчкој Војводину чекају тешке утакмице, а у Нови Сад се екипа враћа 2. октобра.

„Биће то озбиљни тестови, што је одлично како бисмо видели где смо у овом тренутку. Идемо најпре у Солун, где ћемо с ПАОК-ом одиграти једну затворену и другу отворену утакмицу. Затим бродом из Атине идемо на Сирос, играћемо с домаћинима и ићи ћемо с њима на једно мало острво, на отварање хале. Тамо ћемо играти на турниру, поново с ПАОК-ом, Сиросом и једном румунском екипом. Дакле, биће ово права играчка турнеја, мање ће се тренирати, мислим да ће нам бити лепо, а играчима обећавам да ћемо бар један дан отићи на плажу“, са осмехом је завршио Османкач.

По повратку, Војводина ће у Новом Саду бити организатор традиционалног међународног турнира „Меморијал Жарка Петровића“ и то ће уједно бити увертира у нову сезону.

М. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести