Одбојкаши Војводине у Нишу играју дерби: Водећи двојац дели мегдан

Одбојкаши Војводине НС семе закључили су први део обавеза у Лиги шампиона и пред њима су, до краја године, два веома тешка испита. Први је сутра (21. децембра) у 18 часова у Нишу где гостују истоименој екипи која је другопласирана на табели, а онда гостују у понедељак у Крагујевцу, где их очекује први окршај четвртфинала Купа Србије с Радничким.
Pavle Peric
Фото: Певле Перић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Колико је важно проћи у полуфинале Купа, толико је важно задржати лидерску позицију у шампионату, а сигурно је да и домаћин дербија има велике амбиције. Два појачања подигла су кредибилитет екипе из Ниша, дизач Ивковић и средњи блокер Чубрило су велика појачања, док ће Новосађани бити лишени помоћи повређеног капитена Симића. Зато је сутрашњи задатак у редовима шампиона максимално озбиљно схваћен и треба очекивати велику борбу две за сада најуспешније екипе у лиги.

- У веома смо напорном периоду, одиграли смо много утакмица за кратко време, али сам задовољан постигнутим. Имамо мали одмор од Европе, али пред нама су два веома битна меча, први у Нишу. У Новом Саду смо их савладали 3:1, али ће овај меч бити сигурно другачији јер су се појачали и даће сигурно све од себе да победе шампиона. Биће тешко без Симића, али је то нешто на шта смо морали  да се адаптирамо, а очекујем да поновимо добре игре из минулог периода и да забележимо победу која можда може и да одлучи борбу за првом место у лиги пред доигравање – рекао је примач сервиса Новосађана Павле Перић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести